Rețetă Mini gogoși pufoase la airfryer Halo Air, XL, Breville by Flavia Hirișcău
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500g făină |
• 2 gălbenușuri |
• 280ml lapte |
• 70g unt topit |
• 60g zahăr |
• 1/2 lgță sare |
• coajă de lămâie |
• coajă de portocală |
• 7g drojdie uscată |
• esență de vanilie |
• Pentru sosul de ciocolată (opțional) |
• 40g ciocolată |
• 80g smântână pentru frișcă |
Descriere
Mod de preparare
Pasul 1: Drojdia, o lingură de zahăr și o lingură de făină le-am amestecat cu 50ml de lapte călduț (nu fierbinte). Am amestecat bine ingredientele și le-am lăsat să se odihnească vreo 10-15 minute la temperatura camerei.
Pasul 2: Gălbenușurile, sarea, untul topit, zahărul rămas, restul de lapte, coaja de lămâie, coaja de portocală și esența de vanilie le-am amestecat în bolul mixerului planetar. Cantitatea de coajă de citrice o decideți voi, în funcție de preferințe.
Pasul 3: Peste amestecul de la punctul 2, am adăugat restul cantității de făină și amestecul de la punctul 1. Am pus în funcțiune cârligul mixerului planetar și am lăsat aparatul să frământe aluatul. Când aluatul a căpătat consistența dorită, i-am dat forma unei bile, l-am transferat într-un bol uns cu ulei și l-am lăsat la dospit, acoperit cu un prosop, timp de aproximativ o oră, o oră și jumătate, la temperatura camerei.
Pasul 4: După ce aluatul a stat la dospit, am format din el biluțe (cam cât niște mingi de ping pong) și le-am pus pe o farfurie unde le-am lăsat să mai dospească vreo 15 minute. Apoi, cu mâinile unse cu ulei, le-am transferat pe grătarul airfryer-ului. Am uns cu puțin ulei și grătarul airfryer-ului. În timpul coacerii, bilele de aluat își vor mări volumul, așa că vă sfătuiesc să nu puneți într-o tură mai mult de 8-10 bucăți.