Rețetă brownie fără gluten, lactoză și zahăr adăugat la airfryer Breville Halo Air XL by Flavia Hirișcău




Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 3 porții: |
• 60g ciocolată neagră |
• 30g ulei de cocos |
• 2 banane bine coapte (aprox. 250g) |
• 2 ouă |
• 10g pudră de cacao raw |
• 40g făină de migdale |
• 8g tărâțe de psyllium |
• 5g praf de copt |
• 25g fulgi/picături de ciocolată |
Descriere
Brownie-ul, cunoscut și ca negresă este unul dintre deserturile cele mai iubite în întreaga lume și există în foarte multe variante.
Această rețetă de brownie este potrivită celor care urmează regimuri fără gluten și/sau fără lactoză, dar și celor care caută gustări cu o cantitate mai mică de zahăr. Deși rețeta nu conține zahăr, prăjitura este delicioasă, cu o textură care seamănă cu ciocolata, ușor umedă.
Brownie-urile se potrivesc cu înghețata de vanilie, pe care îți recomandăm să o adaugi după ce lași prăjiturile să se răcorească pentru 10 minute.
Rețeta este una simplă, iar rezultatul înseamnă mai puține calorii și mai multe fibre față de o brownie clasică.
Această rețetă de brownie este potrivită celor care urmează regimuri fără gluten și/sau fără lactoză, dar și celor care caută gustări cu o cantitate mai mică de zahăr. Deși rețeta nu conține zahăr, prăjitura este delicioasă, cu o textură care seamănă cu ciocolata, ușor umedă.
Brownie-urile se potrivesc cu înghețata de vanilie, pe care îți recomandăm să o adaugi după ce lași prăjiturile să se răcorească pentru 10 minute.
Rețeta este una simplă, iar rezultatul înseamnă mai puține calorii și mai multe fibre față de o brownie clasică.
Mod de preparare
Pasul 1: Mixează ouăle și bananele.
Pasul 2: Topește ciocolata și uleiul de cocos împreună, la bain marie.
Pasul 3: Adaugă făina de migdale, pudra de cacao și praful de copt peste ouăle și bananele omogenizate și amestecă bine. Încorporează ciocolata topită, amestecată cu uleiul de cocos.
Pasul 4: Adaugă tărâțele de psyllium ”în ploaie” și amestecă energic până când compoziția este omogenă. Completează cu 25g de picături de ciocolată.
Pasul 5: Lasă compoziția să se odihnească pentru 5 minute. În acest timp, ea se va mai îngroșa, pentru că tărâțele de psyllium vor absorbi o parte din lichid.
Pasul 6: Transferă compoziția în vase ramekin unse cu ulei de cocos.
Pasul 7: Opțional, poți pune hârtie de copt pe grătarul airfryer-ului, pentru a evita zgârierea acestuia. Pune vasele ramekin în airfryer, selectează funcția Bake și lasă brownie-urile la copt pentru 10 minute la 180° C.
Pasul 2: Topește ciocolata și uleiul de cocos împreună, la bain marie.
Pasul 3: Adaugă făina de migdale, pudra de cacao și praful de copt peste ouăle și bananele omogenizate și amestecă bine. Încorporează ciocolata topită, amestecată cu uleiul de cocos.
Pasul 4: Adaugă tărâțele de psyllium ”în ploaie” și amestecă energic până când compoziția este omogenă. Completează cu 25g de picături de ciocolată.
Pasul 5: Lasă compoziția să se odihnească pentru 5 minute. În acest timp, ea se va mai îngroșa, pentru că tărâțele de psyllium vor absorbi o parte din lichid.
Pasul 6: Transferă compoziția în vase ramekin unse cu ulei de cocos.
Pasul 7: Opțional, poți pune hârtie de copt pe grătarul airfryer-ului, pentru a evita zgârierea acestuia. Pune vasele ramekin în airfryer, selectează funcția Bake și lasă brownie-urile la copt pentru 10 minute la 180° C.