Rețetă chifteluțe delicioase la airfryer Halo Air, XL, Breville by Flavia Hirișcău
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500g carne tocată (amestec porc 50% + vită 50%) |
• 1 ceapă galbenă sau 2 cepe verzi (mari), fără frunze |
• 1 cățel de usturoi |
• 1 ou |
• 30g pesmet |
• sare |
• piper |
• boia afumată |
• frunze de pătrunjel |
• ulei de măsline pentru modelarea chiftelelor |
Descriere
Mâncarea copilăriei, pregătită în doar 13 de minute cu ajutorulairfryer Halo Air, XL, Breville!
Mod de preparare
Pasul 1: Într-un bol, cu ajutorul blenderului vertical, se blenduiește ceapa, usturoiul și oul. Pasul 2: Ceapa, usturoiul și oul se amestecă cu restul ingredientelor: carnea tocată, pesmetul, sarea, piperul, boiaua afumată și frunzele de pătrunjel tocate. Se lasă compoziția obținută la rece vreo 10-15 minute, cât să se hidrateze pesmetul.
Pasul 3: Se ung mâinile cu ulei de măsline și grătarul airfryer-ului și modelează chiftelele. Pentru fiecare chiftease folosește aproximativ o lingură de compoziție.
Pasul 4: Se așează chiftelele pe grătarul airfryer-ului Halo Air de la Breville, am setează aparatul pe a 4-a funcție, cea pentru carne/friptură, la 200°C, cu un timp de coacere de 13 minute. În funcție de rezultatul pe care vă doriți să-l obțineți, puteți lăsa chiftelele mai mult sau mai puțin la copt. Avantajul este că le puteți verifica în timpul procesului de gătire.
Pasul 3: Se ung mâinile cu ulei de măsline și grătarul airfryer-ului și modelează chiftelele. Pentru fiecare chiftease folosește aproximativ o lingură de compoziție.
Pasul 4: Se așează chiftelele pe grătarul airfryer-ului Halo Air de la Breville, am setează aparatul pe a 4-a funcție, cea pentru carne/friptură, la 200°C, cu un timp de coacere de 13 minute. În funcție de rezultatul pe care vă doriți să-l obțineți, puteți lăsa chiftelele mai mult sau mai puțin la copt. Avantajul este că le puteți verifica în timpul procesului de gătire.