Rețetă cartofi umpluți la airfryer Breville Halo Air XL by Corina Ureche
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 cartofi dulci mari |
• 100g mozzarella răzuită |
• 50g brânză cheddar razuită |
• 50g prosciutto tăiat mărunt |
• 2 fire ceapă verde tocate mărunt |
• sare |
• piper |
• nucșoară răzuită |
• 30g iaurt sau smântână |
Descriere
Cartofi umpluți la airfryer, buni pentru orice masă acasă sau la birou. Poți utiliza cartofi dulci, însă la fel de bine se potrivesc și cartofii albi.
Bineînțeles, umplutura poate fi adaptată în funcție de gusturile tale. Poți folosi brânzeturi care se topesc pentru un interior cât mai cremos, șuncă, ciuperci, etc.
Bineînțeles, umplutura poate fi adaptată în funcție de gusturile tale. Poți folosi brânzeturi care se topesc pentru un interior cât mai cremos, șuncă, ciuperci, etc.
Mod de preparare
Pasul 1: Spală cartofii cu apă și șterge-i cu un burete aspru.
Pasul 2: Pune cartofii în vasul airfyerului și coace-i la 180°C pentru 30-40 de minute, până furculița intră ușor în ei. Adaptează timpul de coacere la dimensiunea cartofilor.
Pasul 3: Scoate cartofii pe un fund de lemn, taie-i în două pe lung și scobește miezul astfel încât să ai la final 4 bărcuțe.
Pasul 4: Amestecă miezul cartofilor cu restul ingredientelor și umple bărcuțele. Adaugă pe deasupra puțină mozzarella răzuită.
Pasul 5: Pune bărcuțele din nou în vas și coace-le 4-5 minute la 190°C până se rumenește brânza pe deasupra.
Pasul 6: Servește cartofii umpluți cât sunt calzi, cu smantână sau iaurt.
Pasul 2: Pune cartofii în vasul airfyerului și coace-i la 180°C pentru 30-40 de minute, până furculița intră ușor în ei. Adaptează timpul de coacere la dimensiunea cartofilor.
Pasul 3: Scoate cartofii pe un fund de lemn, taie-i în două pe lung și scobește miezul astfel încât să ai la final 4 bărcuțe.
Pasul 4: Amestecă miezul cartofilor cu restul ingredientelor și umple bărcuțele. Adaugă pe deasupra puțină mozzarella răzuită.
Pasul 5: Pune bărcuțele din nou în vas și coace-le 4-5 minute la 190°C până se rumenește brânza pe deasupra.
Pasul 6: Servește cartofii umpluți cât sunt calzi, cu smantână sau iaurt.