Rețetă friptură de miel la airfryer Halo Air, XL, Breville by Teo's Kitchen
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2-3 pulpe de miel cu os (1.5kg carne în total) |
• 50-60ml ulei de măsline |
• 1 căpățână de usturoi |
• 1 linguriță sare |
• 1/2 linguriță piper |
• 2 linguriță usturoi granulat |
• 2 lingurițe mix condimente pentru miel |
• Ierburi aromatice proaspete (cimbru, oregano, rozmarin) |
• 150ml vin alb (opțional) |
Descriere
Mod de preparare
Pasul 1: Spălăm bine pulpele de miel și le tamponam cu șervețel de hârtie.
Pasul 2: Le crestăm din loc în loc cu un cuțit bine asutit. În fiecare buzunarel punem căței de usturoi, întregi sau jumătăți, în funcție de mărimea lor.
Pasul 3: Într-un chopper sau un mojar amestecăm uleiul de măsline, condimentele, ierburile aromatice.
Pasul 4: Turnam peste carnea de miel și amestecăm foarte bine. Punem și vinul dacă folosim și lăsăm la firgider cel puțîn 4 ore la macerat.
Pasul 5: Așezăm carnea în coșul aifryer-ului. Turnam deasupra marinată rămasă în bol. Prajim 15-20 min la 200°C, pe funcția “friptură” până carnea are o crustă rumenită.
Pasul 6: Scădem temperatura la 160°C timp de 40-50 min sau până un termometru ne arată o t° interioară de cel puțîn 66°C. Dacă nu aveți un termometru pentru carne, carnea e gata când furculița intră ușor în pulpe și sucurile care curg din carne sunt clare, fără urme de sânge.
Pasul 7: Lăsăm friptură să se răcorească 10 minute înainte de feliere.
Pasul 8: Serviți cu un cous-cous delicious, în stil marocan și, desigur, o salată proaspătă și fresh.
Pasul 2: Le crestăm din loc în loc cu un cuțit bine asutit. În fiecare buzunarel punem căței de usturoi, întregi sau jumătăți, în funcție de mărimea lor.
Pasul 3: Într-un chopper sau un mojar amestecăm uleiul de măsline, condimentele, ierburile aromatice.
Pasul 4: Turnam peste carnea de miel și amestecăm foarte bine. Punem și vinul dacă folosim și lăsăm la firgider cel puțîn 4 ore la macerat.
Pasul 5: Așezăm carnea în coșul aifryer-ului. Turnam deasupra marinată rămasă în bol. Prajim 15-20 min la 200°C, pe funcția “friptură” până carnea are o crustă rumenită.
Pasul 6: Scădem temperatura la 160°C timp de 40-50 min sau până un termometru ne arată o t° interioară de cel puțîn 66°C. Dacă nu aveți un termometru pentru carne, carnea e gata când furculița intră ușor în pulpe și sucurile care curg din carne sunt clare, fără urme de sânge.
Pasul 7: Lăsăm friptură să se răcorească 10 minute înainte de feliere.
Pasul 8: Serviți cu un cous-cous delicious, în stil marocan și, desigur, o salată proaspătă și fresh.