Rețetă Frigărui de pui cu salată grecească și sos tzatziki la airfryer Halo Air, XL, Breville by Liana Mincioaga
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 350 gr.inner file de pui/pulpă de pui/piept de pui |
• 150 gr.roșii cherry |
• condimente pentru carne (sare, cimbru, boia dulce, usturoi, pătrunjel, 1 lingură iaurt grecesc) |
pentru tzatziki: 2 linguri iaurt grecesc 2%, 150 gr |
• castravete ras și scurs foarte bine, zeamă de lămâie, usturoi, mărar |
pentru salată: mix salată, 200 gr.roșii cherry, 200 gr.castraveți, 80 gr.măsline verzi/negre, 50 gr.brânză feta, ceapă roșie |
• sare, ulei măsline |
Descriere
Cui îi mai este dor de Grecia? Aceste frigarui te vor duce imediat cu gândul la o seară de vară pe litoralul grecesc, iar noul Airfryer Breville te va ajuta cu prepararea rapidă, în doar 10 minute, a acestora. Să trecem la treabă!
Mod de preparare
Pasul 1: Taie carnea cuburi mai mari, pune-o într-un castron cu condimentele și amestecă bine.
Pasul 2: Acoperă cu folie alimentară și lasă la frigider minim 30 minute.
Pasul 3: Între timp pregătește salata și taie legumele cuburi.
Pasul 4: Formează frigăruile, alternând bucățile de pui cu roșiile cherry și asează-le în coșul Airfryer-ului.
Pasul 5: Pornește aparatul, selectează funcția Pui pentru 10 minute la 200 grade și Start.
Pasul 6: Cât timp Airfryerul Breville își face treaba, apucă-te de tzatziki.
Pasul 7: Dă castravetele pe răzatoarea mică, stoarce-l bine, adaugă iaurtul, zeamă de lămaie, usturoi, mărar tocat mărunt, sare și omogenizează.
Pasul 8: Servește alături de un pahar de vin și o muzică grecească!
Pasul 2: Acoperă cu folie alimentară și lasă la frigider minim 30 minute.
Pasul 3: Între timp pregătește salata și taie legumele cuburi.
Pasul 4: Formează frigăruile, alternând bucățile de pui cu roșiile cherry și asează-le în coșul Airfryer-ului.
Pasul 5: Pornește aparatul, selectează funcția Pui pentru 10 minute la 200 grade și Start.
Pasul 6: Cât timp Airfryerul Breville își face treaba, apucă-te de tzatziki.
Pasul 7: Dă castravetele pe răzatoarea mică, stoarce-l bine, adaugă iaurtul, zeamă de lămaie, usturoi, mărar tocat mărunt, sare și omogenizează.
Pasul 8: Servește alături de un pahar de vin și o muzică grecească!