Rețetă de pâine la airfryer Halo Air, XL, Breville by Breville by Teo's Kitchen
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 250g/500g făină |
• 200ml/400ml apă călduță |
• o linguriță/un pliculeț drojdie uscată sau 12/25g drojdie proaspătă |
• 1 linguriță rasă/1 linguriță cu vârf de sare |
• 1 linguriță/2 lingurițe ulei de măsline |
Descriere
Știai că poți coace o pâine de casă delicioasă, pufoasă și aromată în AirFryer?
Mod de preparare
Pasul 1: Punem făînă într-un bol încăpător, facem o gaură în mijloc, adăugăm apă cu drojdie.
Pasul 2: Punem și uleiul de măsline.
Pasul 3: Amestecăm bine cu o spatulă. Adăugăm și sarea, continuăm să amestecăm cu spatulă până aluatul e bine legat.
Pasul 4: Cu mâinile ușor unse cu ulei, tragem marginile aluatului spre centrul vasului, astfel încât să avem o bilă. Ungem cu ulei și marginile vasului.
Pasul 5: Acoperim cu folie alimentară și lăsăm la dospit 1.5-2 ore sau până își dublează volumul.
Pasul 6: Pregătim vasul de copt, uns cu puțin ulei și tapetat cu hârtie de copt. Când aluatul și-a dublat volumul, îl mutăm în vasul de copt și îl așezăm în airfryer-ul oprit.
Pasul 7: Lăsăm din nou la dospit până își dublează volumul din nou.
Pasul 8: Presăram deasupra puțină făină și folosim un cuțit ascuțit sau o lama pentru a cresta pâinea.
Pasul 9: Coacem pe funcția bake, la 180°C timp de 25-30 min sau până e rumenită după gustul vostru. Lăsăm să se răcorească și o putem tăia.
Pasul 2: Punem și uleiul de măsline.
Pasul 3: Amestecăm bine cu o spatulă. Adăugăm și sarea, continuăm să amestecăm cu spatulă până aluatul e bine legat.
Pasul 4: Cu mâinile ușor unse cu ulei, tragem marginile aluatului spre centrul vasului, astfel încât să avem o bilă. Ungem cu ulei și marginile vasului.
Pasul 5: Acoperim cu folie alimentară și lăsăm la dospit 1.5-2 ore sau până își dublează volumul.
Pasul 6: Pregătim vasul de copt, uns cu puțin ulei și tapetat cu hârtie de copt. Când aluatul și-a dublat volumul, îl mutăm în vasul de copt și îl așezăm în airfryer-ul oprit.
Pasul 7: Lăsăm din nou la dospit până își dublează volumul din nou.
Pasul 8: Presăram deasupra puțină făină și folosim un cuțit ascuțit sau o lama pentru a cresta pâinea.
Pasul 9: Coacem pe funcția bake, la 180°C timp de 25-30 min sau până e rumenită după gustul vostru. Lăsăm să se răcorească și o putem tăia.