Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă biluțe coapte cu brânză de vaci și stafide la airfryer Halo Air, XL, Breville by Flavia Hirișcău

Rețetă biluțe coapte cu brânză de vaci și stafide la airfryer Halo Air, XL, Breville by Flavia Hirișcău
Rețetă biluțe coapte cu brânză de vaci și stafide la airfryer Halo Air, XL, Breville by Flavia Hirișcău

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Pentru aprox. 16 bucăți
• 150g brânză de vaci (cu minim 25% conținut de grăsime în substanța uscată)
• 1 ou
• 120g făină
• 50g smântână
• 25g zahăr
• 20g griș
• coaja de la o jumătate de lămâie mică
• 1 lgță praf de copt
• esență de vanilie
• 50g stafide
• ulei pentru modelat biluțele

Pentru servit:
• zahăr
• scorțișoară

Mod de preparare

Pasul 1: Într-un bol, adăugă brânza de vaci, oul, smântâna și esența de vanilie. Cu ajutorul unui mixer de mână, am mixeză ingredientele până la omogenizare.

Pasul 2: În compoziția obținută, adăugă restul ingredientelor: zahărul, coaja de lămâie, grișul, făina amestecată cu praful de copt și stafidele. În primă fază, amestecă ingredientele cu o lingură, apoi cu mâna. Aluatul obținut l-am dat la rece, o oră la frigider. 

Pasul 3: Cu mâinile unse cu ulei, modelați biluțe din aluat cam de dimensiunea unor mingi de ping-pong. Cu mâna, ungeți cu puțin ulei și grătarul airfryer-ului, apoi așezați biluțele. Setați airfryer-ul pe funcția Baking, la 190°C și lăsați biluțele la copt timp de 8 minute. 

Pasul 4: Scoateți din airfryer cu ajutorul unei palete de bucătărie și adăugați puțin zahăr!