Rețetă bastonașe cu dovleac la airfryer Halo Air, XL, Breville by Flavia Hirișcău
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Pentru 1-2 porții |
• 1 zucchini (270g a avut al meu) |
• 2 ouă |
• 4 lg de făină |
• 6 lg de pesmet Panko |
• 3-4 lg de lapte |
• 2 lg de parmezan |
• sare |
• piper |
• usturoi granulat |
• busuioc uscat |
• ulei de măsline |
Mod de preparare
Pasul 1: Spălat bine zucchini și nu îl curăța de coajă, taie doar capetele. Pentru această rețetă puteți folosi și dovlecel, diferențele dintre zucchini și dovlecel fiind foarte mici.
Pasul 2: Tăiat zucchini-ul în bastonașe potrivite. Nu este neapărat să fie egale.
Pasul 3: Pregătește 3 farfurii, în prima farfurie pune făină, în cea de-a doua ouăle bătute cu lapte, sare și piper, iar în cea de-a treia am amestecă pesmetul cu parmezanul ras fin, usturoiul granulat și busuiocul uscat.
Pasul 4: Fiecare bastonaș de zucchini trebuie dat prin făină, apoi prin ou și, în cele din urmă, prin amestecul cu pesmet, parmezan și condimente.
Pasul 5: Tava airfryer-ului se unge cu puțin ulei de măsline, se așează bastonașele de zucchini și apoi se stropesc cu ulei de măsline.
Pasul 6: Pentru coacerea bastonașelor, setați airfryer-ul pe a treia funcție (pentru legume) care are o temperatură presetată de 180°C, timp de 10 minute.
Pasul 2: Tăiat zucchini-ul în bastonașe potrivite. Nu este neapărat să fie egale.
Pasul 3: Pregătește 3 farfurii, în prima farfurie pune făină, în cea de-a doua ouăle bătute cu lapte, sare și piper, iar în cea de-a treia am amestecă pesmetul cu parmezanul ras fin, usturoiul granulat și busuiocul uscat.
Pasul 4: Fiecare bastonaș de zucchini trebuie dat prin făină, apoi prin ou și, în cele din urmă, prin amestecul cu pesmet, parmezan și condimente.
Pasul 5: Tava airfryer-ului se unge cu puțin ulei de măsline, se așează bastonașele de zucchini și apoi se stropesc cu ulei de măsline.
Pasul 6: Pentru coacerea bastonașelor, setați airfryer-ul pe a treia funcție (pentru legume) care are o temperatură presetată de 180°C, timp de 10 minute.