Reteta pavlova cu Baileys si crema de lamaie
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
1h
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Albusuri de ou – 5 buc |
• Zahar – 250 gr |
• Crema de whiskey Baileys – 30 ml |
• Zeama de lamaie – 1 lingura |
• Sare – 1 varf de cutit |
• Frisca lichida – 200 ml |
• Ciocolata neagra – 4 patratele |
• Apa de trandafiri – 1 lingurita |
Pentru crema: |
• Zeama de lamaie – 300 ml (cca 4 5 lamai) |
• Zahar – 170 gr |
• Galbenusuri de ou – 40 gr |
• Unt – 35 gr |
• Amidon de porumb – 1 lingura |
Aditionale: |
• Mure proaspete – 100 gr |
• Afine proaspete – 100 gr |
Mod de preparare
• bateti albusurile de ou cu ajutorul mixerului Breville cu bol
• adaugati la inceput un varf de cutit de sare si 1 lingura de zeama de lamaie
• cand albusurile au inceput sa se inchege, adaugati zaharul, crema de whiskey si apa de trandafiri
• in 2 tavi pe 2 hartii de copt, distribuiti cantitate egala de bezea, cat sa va ajunga pentru doua blaturi
• introduceti bezeaua in cuptorul incins in prealabil la 100 de grade, pentru cca 70 de minute
• intre timp amestecati la foc potrivit intr-o craticioara amidonul de porumb si galbenusurile de ou – folositi un tel ca sa fiti siguri ca nu se fac cocoloase
• adaugati galbenusurile de ou, untul si zaharul si continuati sa amestecati cu telul pana veti obtine o crema groasa – lasati-o la racit
• odata ce bezeaua s-a rumenit si s-a intarit, lasati-o sa se raceasca in cuptor, treptat
• scoateti cu grija hartia de copt, asezati un blat pe un suport de tort, puneti toata crema de lamaie in interior si peste aceasta adaugati al doilea blat
• bateti frisca bine, intindeti-o peste al doilea blat, iar peste aceasta adaugati afinele, murele si ciocolata rasa
• lasati la frigider pentru cateva ore.
Savurati cu placere!
• adaugati la inceput un varf de cutit de sare si 1 lingura de zeama de lamaie
• cand albusurile au inceput sa se inchege, adaugati zaharul, crema de whiskey si apa de trandafiri
• in 2 tavi pe 2 hartii de copt, distribuiti cantitate egala de bezea, cat sa va ajunga pentru doua blaturi
• introduceti bezeaua in cuptorul incins in prealabil la 100 de grade, pentru cca 70 de minute
• intre timp amestecati la foc potrivit intr-o craticioara amidonul de porumb si galbenusurile de ou – folositi un tel ca sa fiti siguri ca nu se fac cocoloase
• adaugati galbenusurile de ou, untul si zaharul si continuati sa amestecati cu telul pana veti obtine o crema groasa – lasati-o la racit
• odata ce bezeaua s-a rumenit si s-a intarit, lasati-o sa se raceasca in cuptor, treptat
• scoateti cu grija hartia de copt, asezati un blat pe un suport de tort, puneti toata crema de lamaie in interior si peste aceasta adaugati al doilea blat
• bateti frisca bine, intindeti-o peste al doilea blat, iar peste aceasta adaugati afinele, murele si ciocolata rasa
• lasati la frigider pentru cateva ore.
Savurati cu placere!