Reteta briose cu mere
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
30m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Mere – 2 buc. |
• Scortisoara – 1 lingurita |
• Zahar – 100 gr. |
• Ulei – 50 ml |
• Apa minerala – 250 ml |
• Faina – 150 gr. |
• Pesmet – 50 gr. |
• Praf de copt – 1 lingurita |
• Zahar vanilat – 1 plic |
Mod de preparare
• Mixeaza doua mere curatate de coaja si taiate cubulete, cu zaharul, scortisoara, uleiul si apa minerala; rastoarna totul intr-un castron
• Separat amesteca faina cu pesmetul, praful de copt si zaharul vanilat si adauga-le peste mixul de mere din castron
• Amesteca cu o spatula pana obtii o compozitie omogena
• Unge cu putin ulei o tava de briose si pune compozitie in fiecare
• Coace-le in cuptorul preincalzit la 180⁰C, pentru 30 de minute; se poate testa cu scobitoarea pentru a verifica daca sunt bine coapte.
Savureaza cu placere!
• Separat amesteca faina cu pesmetul, praful de copt si zaharul vanilat si adauga-le peste mixul de mere din castron
• Amesteca cu o spatula pana obtii o compozitie omogena
• Unge cu putin ulei o tava de briose si pune compozitie in fiecare
• Coace-le in cuptorul preincalzit la 180⁰C, pentru 30 de minute; se poate testa cu scobitoarea pentru a verifica daca sunt bine coapte.
Savureaza cu placere!