Reteta cremsnit
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
30m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Foi de aluat foietaj – 3 buc. |
• Lapte – 1 L |
• Zahar – 250 gr. |
• Amidon – 100 gr. |
• Unt – 50 gr. |
• Zahar vanilat – 20 gr. |
• Coaja rasa de la o lamaie |
• Vanilie – 2 lingurite |
• Zahar pudra – pentru decor |
Mod de preparare
• poti folosi foi de cremsnit din comert sau poti coace trei foi de aluat foietaj la 200⁰C, cam 15 minute, pana se rumenesc frumos; foile trebuie coapte intre doua hartii de copt si cu o tava de aragaz deasupra, ca sa nu creasca foarte mult; se lasa apoi la racit
• pentru crema, mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul; adauga amidonul si mixeaza in continuare; adauga apoi laptele, putin cate putin, si omogenizeaza bine compozitia; muta amestecul pe foc si fierbe la foc mic 15 minute amestecand continuu, pana se ingroasa
• dupa ce opresti focul, adauga untul taiat cubulete, coaja de lamaie si vanilia
• pune o foaie de cremsnit intr-o tava mai inalta, rastoarna jumatate din crema calda, pune a doua foaie, restul de crema si ultima foaie rupe-o bucatele si presar-o deasupra; la final acopera tava cu o folie de plastic si lasa cremsnitul la frigider 10 - 12 ore; inainte de servire pudreaza-l cu zahar pudra.
Serveste cu placere!
• pentru crema, mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul; adauga amidonul si mixeaza in continuare; adauga apoi laptele, putin cate putin, si omogenizeaza bine compozitia; muta amestecul pe foc si fierbe la foc mic 15 minute amestecand continuu, pana se ingroasa
• dupa ce opresti focul, adauga untul taiat cubulete, coaja de lamaie si vanilia
• pune o foaie de cremsnit intr-o tava mai inalta, rastoarna jumatate din crema calda, pune a doua foaie, restul de crema si ultima foaie rupe-o bucatele si presar-o deasupra; la final acopera tava cu o folie de plastic si lasa cremsnitul la frigider 10 - 12 ore; inainte de servire pudreaza-l cu zahar pudra.
Serveste cu placere!