Rețetă de tort turtă dulce preparat cu Mixerul de mână HeatSoft Breville by Teo's Kitchen
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Ingrediente pentru blat: |
• 250g unt 82% grăsime |
• 200g zahăr brun |
• 60g miere |
• 200ml apă fierbinte |
• 120ml lapte bătut |
• 2 ouă mari |
• 260g făină |
• 1 plic praf de copt |
• 1 lingură scorțișoară |
• vanilie după gust |
Ingrediente cremă: |
• 500g mascarpone |
• 400g cremă de ciocolată cu alune |
Descriere
Rețeta de tort turtă dulce by Teo's Kitchen este perfectă pentru sezonul de toamnă-iarnă! Aroma de turta dulce, dar și mixul unic de texturi și ingrediente te vor face să te bucuri de fiecare linguriță. Dar haide să trecem la fapte!
Mod de preparare
Cum pregătești blatul
Cum pregătești crema
- Încinge cuptorul la 180°C și unge cu unt și făină sau spray non-stick 2 tăvi de 20 cm diametru
- Între timp, spumează untul și zahărul brun folosind funcția HeatSoft™ a mixerului
- Continuă să amesteci până untul este o spumă fină, în care granulele de zahăr nu se mai simt
- Adaugă ouăle amestecând până sunt încorporate în compoziție
- Pune apa, mierea, laptele bătut și amestecă
- Daca ți se pare că aluatul s-a tăiat, nu-ți face griji, este de la lichidele adăugate peste unt. Își va reveni complet după ce pui făina
- Adaugă apoi și făina cernută împreună cu praful de copt și scorțișoara
- Trebuie să obții o compoziție cremoasă, omogenă
- Împarte compoziția în mod egal între cele 2 tăvi pregătite
- Nivelează cu spatula
- Dă tăvile la cuptor 25-30 minute sau până trece testul scobitorii
- Lasă blaturile să se răcească în tava 10 minute
- Mută-le apoi pe un grătar, pentru a se răci complet
Cum pregătești crema
- Crema pentru Tort Turta dulce este foarte simplă și rapida: mascarpone și cremă de ciocolata cu alune! Nimic mai simplu! Dacă dorești un plus de aromă, poți adăuga câteva linguri de zahăr pudră vanilat și puțină scorțișoară
- Pune mascarpone și crema într-un vas și amestecă-le folosind funcția HeatSoft™ a mixerului
- Amestecă până obții o cremă omogenă
- Dă crema la rece până se răcește și blatul
- Pur și simplu tapetezi tava cu folie alimentară și așezi blaturile și crema și asamblează tortul în tava în care l-ai copt
- Tapetează forma în care ai copt blatul cu folie alimentară. Astfel tortul va avea straturi uniforme și frumoase
- Pune primul blat
- Adaugă ¾ din cremă, nivelează foarte bine
- Adaugă a doua felie de blat, presează pentru a te asigura că este bine lipit de cremă
- Dă la frigider minim 2 ore înainte de a scoate tortul din tavă pentru a-l decora
- Pentru decor folosește crema pusă deoparte și alune/nuci sau omuleți de turtă dulce
Poftă mare!