Reteta tort diplomat
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Ananas in compot, fara zahar – 2 cutii (taiat rondele) |
• Piscoturi – 10 buc. |
• Smantana pentru frisca – 400 ml |
• Iaurt grecesc 10% grasime – 500 gr. |
• Zahar pudra – 4 - 5 linguri |
• Vanilie – 1 lingurita |
• Gelatina granulata – 1 pliculet |
Mod de preparare
• Scurge rondelele de ananas, pastreaza compotul si toaca cubulete ananasul dintr-o jumatate de cutie
• Inmoaie piscoturile in zeama de la compot, pe ambele parti, apoi aseaza-le ca baza intr-o tava de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 22 cm
• Aseaza rondelele de ananas de jur imprejurul formei
• Hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, pentru 5 minute; pune-o apoi la bain-marie si las-o pana devine lichida
• Mixeaza smantana pentru frisca rece ; cand incepe sa se intareasca adauga zaharul pudra, apoi iaurtul grecesc si vanilia; adauga gelatina lichida si cubuletele de ananas
• Toarna compozitia in forma de tort, peste baza de piscoturi; decoreaza tortul cu restul de ananas, acopera-l cu folie de plastic si pune-l la frigider 6 - 8 ore
• Decoreaza-l cu menta proaspata inainte de servire.
Savurati cu placere!
• Inmoaie piscoturile in zeama de la compot, pe ambele parti, apoi aseaza-le ca baza intr-o tava de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 22 cm
• Aseaza rondelele de ananas de jur imprejurul formei
• Hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, pentru 5 minute; pune-o apoi la bain-marie si las-o pana devine lichida
• Mixeaza smantana pentru frisca rece ; cand incepe sa se intareasca adauga zaharul pudra, apoi iaurtul grecesc si vanilia; adauga gelatina lichida si cubuletele de ananas
• Toarna compozitia in forma de tort, peste baza de piscoturi; decoreaza tortul cu restul de ananas, acopera-l cu folie de plastic si pune-l la frigider 6 - 8 ore
• Decoreaza-l cu menta proaspata inainte de servire.
Savurati cu placere!