Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Gofre cu parmezan și ierburi aromatice la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Flavia Hirișcău

Rețetă Gofre cu parmezan și ierburi aromatice la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Flavia Hirișcău
Rețetă Gofre cu parmezan și ierburi aromatice la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Flavia Hirișcău Rețetă Gofre cu parmezan și ierburi aromatice la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Flavia Hirișcău Rețetă Gofre cu parmezan și ierburi aromatice la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Flavia Hirișcău

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Pentru gofre (pt. 6 bucăți)
• 2 ouă mici
• 130g iaurt grecesc (10% grăsime)
• 70-80 ml lapte
• 2 lg ulei (aprox. 15ml)
• 120g făină
• 40g parmezan (ras fin)
• 1 lgță rasă praf de copt
• 1 lgță oregano uscat
• 1 lgță busuioc uscat
• sare
• piper
• Pentru topping-uri

Topping nr. 1: roșii cherry + telemea + ceapă roșie (opțional) + oțet balsamic (opțional)

Topping nr. 2: ton (din conservă) + sos de roșii + măsline negre + sare

Topping nr. 3: avocado + roșii cherry + verdețuri italiene + sare

Descriere

Ne place să pregătim platouri atât pentru mese festive, cât și să le consumăm în familie, într-o zi obișnuită, cel mai des la cină. De această dată, testăm un soi de crostini, însă nu pe felii de pâine, ci pe gofre.
Gofre sărate, cu parmezan și ierburi aromatice care se pot consuma atât ca atare, cât și cu diferite topping-uri.

Mod de preparare

Pasul 1: Într-un bol încăpător, am amestecat ouăle cu iaurtul, laptele și uleiul.

 Pasul 2: Făina, amestecată în prealabil cu praful de copt, am încorporat-o în amestecul lichid.

 Pasul 3: Am adăugat condimentele (sare, piper, oregano, busuioc) și parmezanul ras fin.

 Pasul 4: Am încins aparatul de gofre, am umplut fiecare formă fără să depășesc marginile, am coborât capacul aparatului și am copt gofrele timp de aproximativ 6 minute, până s-au rumenit ușor. 


 Pasul 5: Gofrele le-am lăsat să se răcească pe un grătar, să nu prindă umezeală dedesubt. Apoi, le-am tăiat în 4.

  Pentru primul topping am folosit roșii cherry colorate și cubulețe de telemea. Pentru un plus de gust, puteți toca niște ceapă roșie și adăuga puțin oțet balsamic. 


 Al doilea topping este o reinterpretare a sandwich-ului maltez cu ton, ftira, dar, în acest caz, îi lipsește ceapa și caperele. 


Cel de-al treilea topping este un soi de guacamole destructurat la care mai puteți adăuga niște rondele de ceapă verde. 



Preparat cu