Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă gofre cu cocos și vanilie (fără gluten și fără lactoză) la aparatul de gofre DuraCeramic by Flavia Hirișcău

Rețetă gofre cu cocos și vanilie (fără gluten și fără lactoză) la aparatul de gofre DuraCeramic by Flavia Hirișcău
Rețetă gofre cu cocos și vanilie (fără gluten și fără lactoză) la aparatul de gofre DuraCeramic by Flavia Hirișcău Rețetă gofre cu cocos și vanilie (fără gluten și fără lactoză) la aparatul de gofre DuraCeramic by Flavia Hirișcău Rețetă gofre cu cocos și vanilie (fără gluten și fără lactoză) la aparatul de gofre DuraCeramic by Flavia Hirișcău Rețetă gofre cu cocos și vanilie (fără gluten și fără lactoză) la aparatul de gofre DuraCeramic by Flavia Hirișcău Rețetă gofre cu cocos și vanilie (fără gluten și fără lactoză) la aparatul de gofre DuraCeramic by Flavia Hirișcău

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru 4 gofre:
• 2 ouă
• aprox. 10g esență/pastă de vanilie
• un praf de sare
• 30-40g de zahăr
• 35g ulei de cocos
• 40g făină de cocos
• 4g praf de copt
• 80-100g lapte vegetal

Descriere

Această rețetă este una fără gluten și fără lactoză - niște gofre pufoase și aromate care sunt sigură că vă vor bucura papilele gustative, indiferent dacă aveți sau nu restricții alimentare.

Făina de cocos folosită, în comparație cu făina de grâu, are o cantitate mai mare de fibre, proteine, vitamine și minerale (cum sunt potasiul și fierul), are indicele glicemic mai mic și este săracă în carbohidrați.

Absoarbe mai mult lichid decât alte tipuri de făină și are nevoie de un ingredient care să „lege” compozițiile, precum oul (proporție aproximativă - la 25g făină de cocos adăugăm 1 ou). Nu se înlocuiește în proporție de 1:1 cu un alt tip de făină.

Mod de preparare

Pasul 1: Pune toate ingredientele la un loc și amestecă-le (eu așa am procedat). Făina de cocos va da impresia că face cocoloașe, dar te asigur că e absolut ok, iar rezultatul final nu va avea de suferit.

Pasul 2: După ai amestecat viguros, lasă compoziția să se odihnească vreo 10 minute. În acest timp, cel mai probabil, făina de cocos va mai absorbi din lichid și va fi nevoie să mai adaugi 10-20g pentru a obține o compoziție omogenă, nu foarte densă.

Pasul 3: Am încins aparatul de gofre. Am uns plăcile aparatului cu puțin ulei de cocos, am adăugat compoziția și am lăsat gofrele la copt timp de 4-5 minute. 

Pasul 4: Când gofrele au fost coapte, cu ajutorul unei palete de bucătărie, le-am scos cu grijă din aparat, pentru că sunt super pufoase și destul de fragile. Făina fără gluten nu se comportă la fel ca cele care conțin gluten, inclusiv culoarea preparatului final diferă.

Tips & tricks
Nu adăuga mai mult de 80g de lapte vegetal din start (în rețetă găsești cantitatea în grame pentru că principalul meu aliat este cântarul).

Uleiul meu de cocos a fost solid, așa că l-am topit într-o crăticioară. Poți folosi atât ulei de cocos clasic, cât și unul dezodorizat, cum este cel folosit de mine. 

Adaugă zahăr în funcție de cât de dulci preferi să fie gofrele și în funcție de topping-ul cu care alegi să le servești. 

Preparat cu