Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta supa crema de cartofi dulci cu flakes de chorizo si chipsuri de tortilla

Reteta supa crema de cartofi dulci cu flakes de chorizo si chipsuri de tortilla
Reteta supa crema de cartofi dulci cu flakes de chorizo si chipsuri de tortilla

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

45m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Cartofi dulci – 3 buc.
• Parmezan – 70 gr.
• Foi de tortilla – 2 foi
• Tulpina de telina (apio) – 3 batoane
• Busuioc proaspat – cateva frunze
• Unt – 50 gr.
• Smantana de gatit – 300 ml
• Radacina patrunjel – 1 buc.
• Pastarnac – 1 buc.
• Chorizo – 6 - 7 felii
• Ghimbir ras – un varf de cutit
• Usturoi – 3 - 4 catei
• Ulei – 1 lingura
• Jamon Serrano – 5 - 6 felii
• Sare si piper alb – dupa gust

Mod de preparare

• curatati cartofii dulci, radacina de patrunjel, pastarnacul si taiati-i cubulete
• taiati si tulpina de telina cubulete
• puneti-le la fiert cu sare
• odata fierte, scurgeti apa intr-o oala, pastrand legumele in oala in care au fiert
• adaugati frunzele de busuioc si mixati compozitia folosind blenderul vertical Breville Hand Blender 
• intr-o craticioara separata adaugati smantana, untul si cate un polonic din zeama in care au fiert legumele
• incetul cu incetul va trebui sa incorporati aproape toata zeama fierbinte peste smantana – faceti acest lucru ca s-o aduceti la aceeasi temperatura cu compozitia din oala – puneti oala la foc mic pentru 1 minut si adaugati si parmezanul
• turnati apoi incetul cu incetul peste legumele pasate in cealalta oala
• taiati chorizo si jamon bucatele si caliti-le in tigaie
• scoateti-le pe un servetel sa mai absoarba din ulei
• scoateti inima usturoiului si caliti-i intr-o tigaie, in putin ulei, sau coaceti-i putin in cuptor
• taiati tortilla triunghiuri si coaceti-o pe o plita sau intr-o tigaie de teflon
• serviti supa fierbinte, cu triunghiuri de tortilla si flakes de jamon si chorizo.
Pofta buna!