Rețetă pandișpan cu piure de dovleac
Porții
10
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
45m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Ouă – 4 buc |
• Zahăr – 300 gr |
• Piure de dovleac – 500 gr |
• Ulei – 200 ml |
• Apă – 100 ml |
• Făină – 550 gr |
• Praf de copt – 2 linguriÈ›e |
• ScorÈ›iÈ™oară – 2 linguriÈ›e rase |
• NucÈ™oară – ½ linguriță |
• Ghimbir pudră – ½ linguriță |
• Esență de rom – 1 linguriță |
Mod de preparare
• pentru piureul de dovleac, coace aproximativ 800 gr. dovleac, apoi scoate miezul copt într-o sită și lasă-l la scurs și la răcit și mixează cu blenderul vertical Breville Hand Blender
• amestecă piureul de dovleac cu gălbenușurile și puțină sare, apoi toarnă uleiul în fir subțire și mixează cu telul Breville Hand Blender până obții o cremă
• adaugă apoi apă, tot în fir subțire
• amestecă făină cu praful de copt, scorțișoară, ghimbirul și nucșoară și încorporează în crema de dovleac, cu ajutorul mixerului
• mixează albușurile cu zahărul, până obții o bezea fermă, tot cu ajutorul telului Breville Hand Blender
• pune apoi bezeaua peste compoziția de dovleac și amestecă ușor cu o spatulă, de jos în sus
• toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau poți folosi două tavi de chec
• coace pandișpanul la 180 de grade, pentru 40 - 45 de minute și verifică cu scobitoarea dacă este copt
• lasă-l la răcit, apoi porționează-l și pudrează-l cu zahăr pudră.
Savurează cu plăcere!
• amestecă piureul de dovleac cu gălbenușurile și puțină sare, apoi toarnă uleiul în fir subțire și mixează cu telul Breville Hand Blender până obții o cremă
• adaugă apoi apă, tot în fir subțire
• amestecă făină cu praful de copt, scorțișoară, ghimbirul și nucșoară și încorporează în crema de dovleac, cu ajutorul mixerului
• mixează albușurile cu zahărul, până obții o bezea fermă, tot cu ajutorul telului Breville Hand Blender
• pune apoi bezeaua peste compoziția de dovleac și amestecă ușor cu o spatulă, de jos în sus
• toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau poți folosi două tavi de chec
• coace pandișpanul la 180 de grade, pentru 40 - 45 de minute și verifică cu scobitoarea dacă este copt
• lasă-l la răcit, apoi porționează-l și pudrează-l cu zahăr pudră.
Savurează cu plăcere!