Rețetă burger vegan cu cartofi dulci
Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
20m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Cartofi dulci – 2 buc.medii |
• Fasole conservă – 1 buc.400 gr.(scursă de lichid) |
• Paprika afumată – 1 linguriță rasă |
• Oregano uscat – 1 linguriță rasă |
• Piper cayenne – ½ linguriță |
• Semințe de dovleac prăjite – 1 lingură |
• Pătrunjel proaspăt – 1 legătură |
• Ceapă verde – 3 buc |
• Fulgi de ovăz – 70 gr |
• Chifle cu susan (mici) – 8 buc |
• Ulei de măsline – 2 linguri |
• Maioneză vegetală – 4 5 linguri |
• Roșii cherry – câteva bucăți |
• Ardei gras – 3 buc |
• Sare și piper – după gust |
Mod de preparare
• puneți puțină folie de aluminiu într-o tigaie și în această prăjiți fulgii de ovăz până devin aurii
• puneți cartofii dulci la copt, într-o tavă cu hârtie de copt, în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade
• lăsați-i acolo cca 25 - 30 minute, până veți putea înfige furculița în ei cu mare ușurință
• lăsați-i sa se răcească puțin, după care decojiți-i
• puneți-i într-un castron încăpător și peste aceștia adăugați fasolea
• adăugați semințele de dovleac prăjite, fulgii de ovăz, paprika afumată, piperul cayenne, oregano uscat, sare și piper
• mixati totul cu blenderul Breville Hand Blender și amestecați apoi și pătrunjelul
• umeziți-va mâinile și formați chiftele cu această compoziție
• puneți-le pe fiecare în parte într-o tavă cu hârtie de copt și stropiți-le cu ulei de măsline
• introduceți-le în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade
• după cca 10 minute, întoarceți-le și mai lăsăți-le 10 minute
• tocați ceapă verde oblic
• tăiați ardeii grași rondele
• ungeți fiecare chiflă cu puțină maioneză vegetală și adăugați câte o chiftea vegetală
• peste această puneți ceapă verde, câteva rondele de roșii cherry și câteva rondele de ardei gras
• puneți cealaltă jumătate de chiflă peste și savurați cu plăcere.
Poftă bună!
• puneți cartofii dulci la copt, într-o tavă cu hârtie de copt, în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade
• lăsați-i acolo cca 25 - 30 minute, până veți putea înfige furculița în ei cu mare ușurință
• lăsați-i sa se răcească puțin, după care decojiți-i
• puneți-i într-un castron încăpător și peste aceștia adăugați fasolea
• adăugați semințele de dovleac prăjite, fulgii de ovăz, paprika afumată, piperul cayenne, oregano uscat, sare și piper
• mixati totul cu blenderul Breville Hand Blender și amestecați apoi și pătrunjelul
• umeziți-va mâinile și formați chiftele cu această compoziție
• puneți-le pe fiecare în parte într-o tavă cu hârtie de copt și stropiți-le cu ulei de măsline
• introduceți-le în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade
• după cca 10 minute, întoarceți-le și mai lăsăți-le 10 minute
• tocați ceapă verde oblic
• tăiați ardeii grași rondele
• ungeți fiecare chiflă cu puțină maioneză vegetală și adăugați câte o chiftea vegetală
• peste această puneți ceapă verde, câteva rondele de roșii cherry și câteva rondele de ardei gras
• puneți cealaltă jumătate de chiflă peste și savurați cu plăcere.
Poftă bună!