Rețetă gofre aperitiv cu aluat dospit la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Flavia Hirișcău
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
7m
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Pentru gofre (pentru 5 bucăți) |
• 220g făină (120g făină albă + 100g făină integrală) |
• 4g drojdie uscată |
• 150ml lapte |
• 1 ou |
• 20g parmezan |
• 40g unt topit |
• ½ lgță sare |
• - Pentru topping-uri |
• Topping de creveți |
• 6 buc. creveți mari |
• 1 cățel de usturoi |
• 1 cub de unt (aprox. 10g) |
• zeamă de lămâie |
• pătrunjel verde |
• sare |
• piper |
• fulgi de chili (opțional) |
• Topping cu brânză și somon afumat |
• 2 felii de somon afumat |
• cremă de brânză |
• cepșoară |
• Topping tomato-mozzarella |
• biluțe de mozzarella |
• roșii cherry |
• frunze de busuioc |
• pesto (opțional) |
Descriere
Astăzi, vă aducem o rețetă nouă de gofre, cu aluat dospit, dar și 3 variante de aperitive pentru mese festive ori pentru un brunch în familie. Practic, gofrele sunt baza aperitivelor, iar, mai jos, veți găsi 3 variante de topping-uri simple, dar foarte gustoase.
Mod de preparare
Pasul 1 – aluatul pentru gofre
Pasul 3 – gătirea topping-urilor
Pasul 4 – coacerea gofrelor
Pasul 5 – asamblarea aperitivelor
- Într-o crăticioară, se pune laptele la încălzit (să fie călduț, nu fierbinte), se amestecă 50 ml de lapte cald cu drojdia, se lasă deoparte amestecul timp de 10-15 minute.
- După ce s-au scurs cele 10-15 minute, în vasul mixerului planetar, se pune toată cantitatea de făină, amestecul de lapte și drojdie, restul cantității de lapte, sarea, untul topit, oul și parmezanul răzuit fin (20g = o lingură generoasă). Se frământă aluatul timp de aproximativ 5 minute, până devine moale, lipicios. Se acoperă bolul cu folie alimentară și se lasă aluatul la dospit, la temperatura camerei, timp de 2 ore.
Pasul 3 – gătirea topping-urilor
- Într-o tigaie antiaderentă, topește untul și adaugă creveții, stoarce puțină zeamă de lămâie și adaugă usturoi zdrobit. Scoate creveții din tigaie și taie-i în bucățele. Apoi, condimentează cu sare și adaugă peste ei frunze tocate de pătrunjel.
Pasul 4 – coacerea gofrelor
- Aparatul de gofre se pune la încins. Pulverizez niște ulei de măsline pe suprafața lor pentru a obține niște gofre cât de crocante posibil. Umple fiecare formă, închide capacul aparatului (fără a închide clapeta) și coace gofrele timp de aproximativ 7-8 minute, până s-au rumenit ușor.
Pasul 5 – asamblarea aperitivelor
- Când gofrele au fost coapte și răcite, le tăiați fâșii astfel încât să respect modelul, pătrățelele. În aceste pătrățele se adaugă topping-urile. Ca metode de asamblare, topping-ul cu creveți îl puteți adăuga în fiecare pătrățică a fâșiilor de gofre. Adaugă piper proaspăt râșnit și fulgi de chilli deasupra. Îl puteți îmbunătăți cu avocado și alte legume pe care le considerați potrivite. Pentru topping-ul cu roșii și mozzarella, taie în două atât biluțele de mozzarella, cât și roșiile cherry. Adaugă frunze de busuioc proaspăt și chiar pesto. Crema de brânză o puteți adăuga în fiecare pătrățică a fâșiilor de gofre. Deasupra adăugați bucăți de somon afumat.
Preparat cu
-120lei
Breville
Aparat de Gofre DuraCeramic Breville
Capacitate 2 gofre
Platane antiaderente
Maner "rece"
• in stoc
PRP: 349,99lei
229,99lei