Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă gofre croque madame la aparatul DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău

Rețetă gofre croque madame la aparatul DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău
Rețetă gofre croque madame la aparatul DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău Rețetă gofre croque madame la aparatul DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 ouă
• Pentru 2 porții (4 gofre)
• 100g făină integrală
• 100g chefir
• 30g unt (topit)
• 15-20g parmezan (ras fin)
• 1/2 lgță praf de copt
• sare
• piper
• Pentru servit
• 80-90g cașcaval
• 80-90g șuncă
• 2 ouă
• cepșoară

Mod de preparare

Pasul 1: Întâi, m-am ocupat de compoziția pentru gofre. Într-un bol, am amestecat ouăle, chefirul, sarea și piperul proaspăt măcinat. Am adăugat ingredientele uscate, făina, praful de copt și parmezanul ras fin. Apoi, am încorporat untul topit și răcorit. 
  Pasul 2: Am încins aparatul de gofre, Când plăcite au fost încinse, le-am uns cu puțin ulei de măsline. Am pus câte 2 linguri de compoziție în fiecare formă, am închis capacul și am lăsat gofrele la copt timp de 5 minute, puțin mai mult decât mi-a indicat semnalul luminos al aparatului.
Gofrele au ieșit super bune, crocante în exterior și pufoase în interior.  Pentru a obține gofre gustoase, contează, bineînțeles, ingredientele din care faceți aluatul, dar este foarte important și aparatul pe care îl folosiți. Al meu sper să mă țină mult și bine, pentru că își face excelent treaba.    Pasul 3: Cât gofrele s-au copt, am pregătit ingredientele pentru servire: cașcavalul l-am răzuit (pe răzătoarea mare), șunca am tăiat-o în felii mici și subțiri (cumpăr una cu eticheta curată), iar ouăle le-am gătit sub formă de ochiuri, dar le puteți și poșa dacă vreți să fie gătite într-un alt mod. De asemenea, am pregătit și o salată de roșii, castraveți și oțet balsamic cu care să servim sandwich-urile. 
  Pasul 4: Cum am asamblat această variantă reinterpretată a sandwich-ului Croque Madame? Pe o gofră am pus cașcaval, felii de șuncă și din nou cașcaval. Am pus a doua gofră. Am adăugat pe ea puțin cașcaval și oul. La final (cu sau fără ou, cum preferați), am dat sandwich-urile la cuptor, (preîncălzit) la 160°C, timp de 3-5 minute, cât să se topească cașcavalul și să servim sandwich-urile calde.