Rețetă gofre croque madame la aparatul DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 2 porții (4 gofre): |
• 100g făină integrală |
• 100g chefir |
• 30g unt (topit) |
• 15-20g parmezan (ras fin) |
• 1/2 lgță praf de copt |
• 2 ouă |
• sare |
• piper |
Pentru servit: |
• 80-90g cașcaval |
• 80-90g șuncă |
• 2 ouă |
• cepșoară |
Descriere
Încearcă această rețetă de fiecare dată când îți dorești un mic dejun gustos, colorat și ușor de făcut!
Mod de preparare
Pasul 1: Întâi, m-am ocupat de compoziția pentru gofre. Într-un bol, am amestecat ouăle, chefirul, sarea și piperul proaspăt măcinat. Am adăugat ingredientele uscate, făina, praful de copt și parmezanul ras fin. Apoi, am încorporat untul topit și răcorit.
Pasul 2: Am încins aparatul de gofre. Când plăcite au fost încinse, le-am uns cu puțin ulei de măsline. Am pus câte 2 linguri de compoziție în fiecare formă, am închis capacul și am lăsat gofrele la copt timp de 5 minute, puțin mai mult decât mi-a indicat semnalul luminos al aparatului. Gofrele au ieșit super bune, crocante în exterior și pufoase în interior. Pentru a obține gofre gustoase, contează, bineînțeles, ingredientele din care faci aluatul, dar este foarte important și aparatul pe care îl folosești. Al meu sper să mă țină mult și bine, pentru că își face excelent treaba.
Pasul 3: Cât gofrele s-au copt, am pregătit ingredientele pentru servire: am răzuit cașcavalul (pe răzătoarea mare), am tăiat șunca în felii mici și subțiri (cumpăr una cu eticheta curată), iar ouăle le-am gătit sub formă de ochiuri, dar le poți și poșa. De asemenea, am pregătit și o salată de roșii, castraveți și oțet balsamic, cu care să servim sandwich-urile.
Pasul 4: Cum am asamblat această variantă reinterpretată a sandwich-ului Croque Madame? Pe o gofră am pus cașcaval, felii de șuncă și, din nou, cașcaval. Am pus cea de-a doua gofră. Am adăugat pe ea puțin cașcaval și oul. La final (cu sau fără ou, cum preferați), am dat sandwich-urile la cuptor, (preîncălzit) la 160°C, timp de 3-5 minute, cât să se topească cașcavalul și să servim sandwich-urile calde.
Pasul 2: Am încins aparatul de gofre. Când plăcite au fost încinse, le-am uns cu puțin ulei de măsline. Am pus câte 2 linguri de compoziție în fiecare formă, am închis capacul și am lăsat gofrele la copt timp de 5 minute, puțin mai mult decât mi-a indicat semnalul luminos al aparatului. Gofrele au ieșit super bune, crocante în exterior și pufoase în interior. Pentru a obține gofre gustoase, contează, bineînțeles, ingredientele din care faci aluatul, dar este foarte important și aparatul pe care îl folosești. Al meu sper să mă țină mult și bine, pentru că își face excelent treaba.
Pasul 3: Cât gofrele s-au copt, am pregătit ingredientele pentru servire: am răzuit cașcavalul (pe răzătoarea mare), am tăiat șunca în felii mici și subțiri (cumpăr una cu eticheta curată), iar ouăle le-am gătit sub formă de ochiuri, dar le poți și poșa. De asemenea, am pregătit și o salată de roșii, castraveți și oțet balsamic, cu care să servim sandwich-urile.
Pasul 4: Cum am asamblat această variantă reinterpretată a sandwich-ului Croque Madame? Pe o gofră am pus cașcaval, felii de șuncă și, din nou, cașcaval. Am pus cea de-a doua gofră. Am adăugat pe ea puțin cașcaval și oul. La final (cu sau fără ou, cum preferați), am dat sandwich-urile la cuptor, (preîncălzit) la 160°C, timp de 3-5 minute, cât să se topească cașcavalul și să servim sandwich-urile calde.
Preparat cu
-120lei
Breville
Aparat de Gofre DuraCeramic Breville
Capacitate 2 gofre
Platane antiaderente
Maner "rece"
• in stoc
PRP: 349,99lei
229,99lei