Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Vafe cu cremă de ciocolată albă și vișine by Laura's Sweets

Rețetă Vafe cu cremă de ciocolată albă și vișine by Lauras Sweets
Rețetă Vafe cu cremă de ciocolată albă și vișine by Lauras Sweets Rețetă Vafe cu cremă de ciocolată albă și vișine by Lauras Sweets Rețetă Vafe cu cremă de ciocolată albă și vișine by Lauras Sweets Rețetă Vafe cu cremă de ciocolată albă și vișine by Lauras Sweets

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Aluat:
• 80 grame unt nesărat
• 1 praf sare
• 60 grame zahăr pudră
• 150 ml lapte
• 3 lingurițe cacao neagră
• 2 ouă de găina
• 180 gr.făină
• ½ linguriță bicarbonat de sodiu

Cremă:
• 200 gr.ciocolată albă
• 200 ml smântâna lichidă
• 100 grame mascarpone
• Vișine congelate
• 1 lg miere/ sirop agave

Decor:
• Ciocolată neagră

Descriere

În săptămâna mărțișorului, Laura's Sweets a pregătit în dar o rețetă delicioasă de vafe cu cremă de ciocolată albă și vișine la aparatul de gofre Duraceramic de la Breville. Vafele se pregătesc ușor, iar coacerea uniformă dă o textură perfectă! 

Mod de preparare

Cum se pregătește aluatul?

  • Taie untul rece în cubulețe și pune-l într-un vas termic.
  • Adaugă laptele, un praf de sare și zahărul pudră.
  • Topește laptele și untul pe baie de aburi sau în cuptor. Atenție: Nu trebuie fierte!
  • Se omogenizează, apoi se lasă deoparte.
  • Adaugă cele 2 ouă, apoi amestecă.
  • În compoziția rezultată, adaugă făină cernută, un praf de bicarbonat de sodiu.
  • Amestecă până obții un aluat fin, cremos, ca o smântână.
  • Conectează aparatul Waffle maker la o sursă de curent.
  • Când semnalul luminus indică ok-ul, ia din compoziție cu ajutorul unei linguri și așază conținutul pe platanele aparatului, apoi închide capacul.
  • Așteaptă să se coacă bine, apoi scoate-o cu ajutorul unui clește de lemn.
  • Se lasă la temperat, apoi depozitează-le într-o pungă de plastic sau caserolă până la servire.

Cum se pregătește crema?

  • Pune într-un vas ciocolată albă și smântână lichidă și transferă-le pe baie de aburi sau la cuptor.
  • După ce s-a topit ciocolata, amestecă până la omogenizare.
  • Lasă la temperat compoziția de ciocolata, apoi depoziteaz-o în frigider minim 3 ore.
  • După ce a stat la rece, încorporează brânză mascarpone.
  • Dacă dorești crema mai dulce, adaugă zahăr după gust!
 
Vafele moi se garnisesc cu crema de ciocolată, vișine congelate stropite cu miere sau sirop de agave și se decorează la final cu fulgi de ciocolată!
 
 
Bucură-te de un desert sau mic dejun delicios și ușor de pregătit cu a
parat de făcut gofre/waffle dururaceramic de la Breville. 

Preparat cu