Rețetă tort cu mousse de căpșuni și ciocolată
Porții
10
Complexitate
3
Pregătire
Gătire
30m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Blat de ciocolată neagră |
• GălbenuÈ™uri de ou 2 buc |
• AlbuÈ™uri de ou 4 buc |
• Zahăr 100 gr |
• Ciocolată amăruie 150 gr |
• Unt 40 gr |
• Făină 80 gr |
• Praf de copt 1 linguriță |
• Mousse de căpÈ™uni |
• CăpÈ™uni 200 gr |
• Zahăr brun 2 linguri |
• Gelatină 1 lingură |
• FriÈ™că lichidă 200 ml |
• Mousse de ciocolată cu lapte |
• Ciocolată cu lapte 150 gr |
• FriÈ™că lichidă 200 ml |
• Gelatină 1 lingură |
• Mousse de ciocolată albă |
• Ciocolată albă 150 gr |
• FriÈ™că lichidă 200 ml |
• Gelatină 1 lingură |
• Decor |
• CăpÈ™uni 200 gr |
• Fulgi de ciocolată pentru ornat |
Mod de preparare
• cu ajutorul telului Breville Hand Blender, bateți albușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, până obțineți o bezea
• bateți apoi gălbenușurile cu restul de zahăr, până se albesc și își dublează volumul
• topiți ciocolata și untul, apoi lăsați să se răcească
• amestecați gălbenușurile cu ciocolată topită, apoi încorporați ușor bezeaua, amestecând cu o spatulă
• puneți peste compoziție făina amestecată cu praful de copt, puțin câte puțin, amestecând ușor de jos în sus cu spatula
• puneți hârtie de copt într-o tavă de tort cu pereți detasabili și răsturnați compoziția, apoi coaceți blatul la 180 de grade pentru 30 de minute și faceți testul cu scobitoarea
• lăsați apoi blatul la răcit și tăiați-l în două
• pregătiți mousse-urile pe rând, mai întâi cel de ciocolată cu lapte: hidratați gelatina cu 2 linguri de apă rece, topiți ciocolata cu 100 ml frișcă lichidă și dizolvați apoi gelatina în amestecul cald
• puneți ciocolata la răcit, bateți frișca și amestecați apoi ușor cele două ingrediente, până obțineți un mousse aerat și cremos
• montați inelul detașabil al formei de tort, puneți blatul de ciocolată, apoi mousse-ul de ciocolată cu lapte și lăsați la rece 20 de minute
• între timp, cu ajutorul Hand Blender Breville, pasați căpșunile până obțineți un piure fin și apoi treceți-l prin sită
• hidratați gelatina cu două linguri de apă rece
• amestecați piureul de căpșuni cu zahărul brun și puneți pe foc până se dizolvă
• dizolvați gelatina în piureul de căpșuni fierbinte, apoi lăsați la răcit
• bateți frișca cu telul Breville Hand Blender și amestecați ușor cu piureul de căpșuni, încorporând ușor cu o spatulă, până obțineți o spumă aerată și omogenă
• scoateți forma de tort din frigider și turnați deasupra mousse-ul de căpșuni, apoi lăsați la răcit 20 de minute
• între timp hidratați și restul de gelatină cu 2 linguri de apă rece și topiți ciocolata albă cu 100 ml frișcă lichidă
• dizolvați apoi gelatina în ciocolată fierbinte și lăsați la răcit
• bateți restul de frișcă și încorporați-o ușor în ciocolată albă rece, turnați mousse-ul peste cel de căpșuni și lăsați la rece încă 20 de minute
• opțional, puteți acoperi tortul cu cealaltă jumătate de blat de ciocolată neagră sau îl puteți orna direct cu felii de căpșuni și fulgi de ciocolată
• lăsați la rece încă 1 - 2 ore înainte de servire.
Savurați cu plăcere!
• bateți apoi gălbenușurile cu restul de zahăr, până se albesc și își dublează volumul
• topiți ciocolata și untul, apoi lăsați să se răcească
• amestecați gălbenușurile cu ciocolată topită, apoi încorporați ușor bezeaua, amestecând cu o spatulă
• puneți peste compoziție făina amestecată cu praful de copt, puțin câte puțin, amestecând ușor de jos în sus cu spatula
• puneți hârtie de copt într-o tavă de tort cu pereți detasabili și răsturnați compoziția, apoi coaceți blatul la 180 de grade pentru 30 de minute și faceți testul cu scobitoarea
• lăsați apoi blatul la răcit și tăiați-l în două
• pregătiți mousse-urile pe rând, mai întâi cel de ciocolată cu lapte: hidratați gelatina cu 2 linguri de apă rece, topiți ciocolata cu 100 ml frișcă lichidă și dizolvați apoi gelatina în amestecul cald
• puneți ciocolata la răcit, bateți frișca și amestecați apoi ușor cele două ingrediente, până obțineți un mousse aerat și cremos
• montați inelul detașabil al formei de tort, puneți blatul de ciocolată, apoi mousse-ul de ciocolată cu lapte și lăsați la rece 20 de minute
• între timp, cu ajutorul Hand Blender Breville, pasați căpșunile până obțineți un piure fin și apoi treceți-l prin sită
• hidratați gelatina cu două linguri de apă rece
• amestecați piureul de căpșuni cu zahărul brun și puneți pe foc până se dizolvă
• dizolvați gelatina în piureul de căpșuni fierbinte, apoi lăsați la răcit
• bateți frișca cu telul Breville Hand Blender și amestecați ușor cu piureul de căpșuni, încorporând ușor cu o spatulă, până obțineți o spumă aerată și omogenă
• scoateți forma de tort din frigider și turnați deasupra mousse-ul de căpșuni, apoi lăsați la răcit 20 de minute
• între timp hidratați și restul de gelatină cu 2 linguri de apă rece și topiți ciocolata albă cu 100 ml frișcă lichidă
• dizolvați apoi gelatina în ciocolată fierbinte și lăsați la răcit
• bateți restul de frișcă și încorporați-o ușor în ciocolată albă rece, turnați mousse-ul peste cel de căpșuni și lăsați la rece încă 20 de minute
• opțional, puteți acoperi tortul cu cealaltă jumătate de blat de ciocolată neagră sau îl puteți orna direct cu felii de căpșuni și fulgi de ciocolată
• lăsați la rece încă 1 - 2 ore înainte de servire.
Savurați cu plăcere!