Rețetă tort cu cremă de mascarpone și căpșuni
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Blat: |
• Ouă 4 buc |
• Zahăr 8 linguri |
• Lapte 4 linguri |
• Ulei 4 linguri |
• Făină 6 linguri |
• Cacao 2 linguri |
• Praf de copt 1 pliculeț |
• Sare un praf |
Cremă: |
• Mascarpone 200 gr |
• Ciocolată albă 80 gr |
• Crème pâtisserie 200 ml |
• Piure de căpșuni dat prin sită 4 linguri (obținut din 200 gr.căpșuni proaspete) |
• Căpșuni proaspete 200 gr |
• Gelatină 1 pliculeț |
Mod de preparare
• pregătiți mai întâi blatul: bateți albușurile cu un praf de sare cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender, până devin pufoase
• adăugați apoi treptat zahărul și mixati până obțineți o bezea pufoasă și lucioasă
• mixați apoi gălbenușurile cu uleiul, tot cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender
• adăugați apoi laptele peste gălbenușuri
• răsturnați gălbenușurile peste albușuri și amestecați ușor cu o spatulă, de jos în sus
• amestecați făina cu praful de copt și cacao și puneți puțin câte puțin peste amestecul de albușuri, amestecând ușor cu spatulă
• tapetați cu hârtie de copt o formă de tort cu pereți detasabili și răsturnați cu grijă compoziția
• coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45 de minute
• faceți testul cu scobitoarea și lăsați apoi blatul să se răcească puțin în formă, după care îl puteți scoate și lăsa la răcit pe un grilaj
• cât timp se răcește blatul pregătiți crema
• piureul de căpșuni îl pregătiți cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender, pasând aproximativ 200 gr. de căpșuni proaspete, apoi îl treceți prin sită
• puneți într-o crăticioară 100 ml de frișcă lichidă și încălziți-o pe foc, dar fără să o fierbeți
• turnați apoi frișcă peste ciocolată albă ruptă bucățele și amestecați până se topește, apoi lăsați la răcit
• mixați brânza mascarpone cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender până devine pufoasă, apoi adăugați ciocolata topită și răcită, puțin câte puțin
• mixați restul de frișcă (100 ml) până devine pufoasă și încorporați-o încet în crema de mascarpone, amestecând cu o spatulă
• adăugați la final piureul de căpșuni
• hidratați gelatina cu 100 ml apă rece, lăsați-o să se umfle, apoi topiți-o în baie de aburi și lăsați-o puțin la răcit înainte de a o adaugă peste cremă
• amestecați crema ușor și lăsați-o la frigider 15 minute
• tăiați blatul în două, puneți prima parte înapoi în formă de tort și montați inelul detașabil
• tăiați în două căpșunile și așezați-le pe blat, apoi adăugați crema, al doilea blat și restul de cremă
• ornați cu căpșuni și lăsăți tortul la frigider câteva ore înainte de a-l tăia.
Poftă bună!
• adăugați apoi treptat zahărul și mixati până obțineți o bezea pufoasă și lucioasă
• mixați apoi gălbenușurile cu uleiul, tot cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender
• adăugați apoi laptele peste gălbenușuri
• răsturnați gălbenușurile peste albușuri și amestecați ușor cu o spatulă, de jos în sus
• amestecați făina cu praful de copt și cacao și puneți puțin câte puțin peste amestecul de albușuri, amestecând ușor cu spatulă
• tapetați cu hârtie de copt o formă de tort cu pereți detasabili și răsturnați cu grijă compoziția
• coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45 de minute
• faceți testul cu scobitoarea și lăsați apoi blatul să se răcească puțin în formă, după care îl puteți scoate și lăsa la răcit pe un grilaj
• cât timp se răcește blatul pregătiți crema
• piureul de căpșuni îl pregătiți cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender, pasând aproximativ 200 gr. de căpșuni proaspete, apoi îl treceți prin sită
• puneți într-o crăticioară 100 ml de frișcă lichidă și încălziți-o pe foc, dar fără să o fierbeți
• turnați apoi frișcă peste ciocolată albă ruptă bucățele și amestecați până se topește, apoi lăsați la răcit
• mixați brânza mascarpone cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender până devine pufoasă, apoi adăugați ciocolata topită și răcită, puțin câte puțin
• mixați restul de frișcă (100 ml) până devine pufoasă și încorporați-o încet în crema de mascarpone, amestecând cu o spatulă
• adăugați la final piureul de căpșuni
• hidratați gelatina cu 100 ml apă rece, lăsați-o să se umfle, apoi topiți-o în baie de aburi și lăsați-o puțin la răcit înainte de a o adaugă peste cremă
• amestecați crema ușor și lăsați-o la frigider 15 minute
• tăiați blatul în două, puneți prima parte înapoi în formă de tort și montați inelul detașabil
• tăiați în două căpșunile și așezați-le pe blat, apoi adăugați crema, al doilea blat și restul de cremă
• ornați cu căpșuni și lăsăți tortul la frigider câteva ore înainte de a-l tăia.
Poftă bună!