Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tiramisu cu căpșuni

Rețetă tiramisu cu căpșuni
Rețetă tiramisu cu căpșuni

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Lime 1 buc
• Ouă 3 buc
• Zahăr pudră 3 linguri
• Mascarpone 250 gr
• Coajă rasă de la o portocală
• Zahăr tos 3 linguri
• Sare un praf
• Pișcoturi 200 gr
• Căpșuni 300 gr

Sirop:
• Lime 1 buc
• Portocală 1 buc
• Apă 100 ml
• Extract de vanilie 1 linguriță
• Zahăr pudră 1 lingură

Mod de preparare

• mixați gălbenușurile cu zahărul pudră cu ajutorul țelului de la blender vertical Breville Hand Blender la viteză maximă, până se întăresc și devin spumoase
• amestecați apoi cu mascarpone rece puțin câte puțin, mixând la viteza cea mai mică
• adăugați coaja rasă de lime, coaja de portocală și zeamă de lime, amestecând ușor
• mixați albușurile separat cu un praf de sare, tot cu telul de la blender vertical Breville Hand Blender; când încep să se întărească adăugați zahărul tos, puțin câte puțin și mixați până obțineți o bezea tare
• adăugați apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus
• amestecați într-un bol sucul de la o portocală și lime cu extractul de vanilie și zahărul pudră, apoi adăugați apă
• însiropați piscoturile și așezați-le într-o tavă dreptunghiulară (tavă de chec)
• tăiați felii câteva căpșuni mai mari și așezați-le de jur împrejurul tăvii, puneți apoi un strat de cremă, deasupra căpșuni tăiate, apoi iar un strat de pișcoturi însiropate și la final restul de cremă
• ornați cu căpșuni și frunzulițe de mentă verde
• lăsați tiramisul la frigider pentru câteva ore.

Poftă bună!