Rețetă tiramisu cu căpșuni
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Lime 1 buc |
• Ouă 3 buc |
• Zahăr pudră 3 linguri |
• Mascarpone 250 gr |
• Coajă rasă de la o portocală |
• Zahăr tos 3 linguri |
• Sare un praf |
• Pișcoturi 200 gr |
• Căpșuni 300 gr |
Sirop: |
• Lime 1 buc |
• Portocală 1 buc |
• Apă 100 ml |
• Extract de vanilie 1 linguriță |
• Zahăr pudră 1 lingură |
Mod de preparare
• mixați gălbenușurile cu zahărul pudră cu ajutorul țelului de la blender vertical Breville Hand Blender la viteză maximă, până se întăresc și devin spumoase
• amestecați apoi cu mascarpone rece puțin câte puțin, mixând la viteza cea mai mică
• adăugați coaja rasă de lime, coaja de portocală și zeamă de lime, amestecând ușor
• mixați albușurile separat cu un praf de sare, tot cu telul de la blender vertical Breville Hand Blender; când încep să se întărească adăugați zahărul tos, puțin câte puțin și mixați până obțineți o bezea tare
• adăugați apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus
• amestecați într-un bol sucul de la o portocală și lime cu extractul de vanilie și zahărul pudră, apoi adăugați apă
• însiropați piscoturile și așezați-le într-o tavă dreptunghiulară (tavă de chec)
• tăiați felii câteva căpșuni mai mari și așezați-le de jur împrejurul tăvii, puneți apoi un strat de cremă, deasupra căpșuni tăiate, apoi iar un strat de pișcoturi însiropate și la final restul de cremă
• ornați cu căpșuni și frunzulițe de mentă verde
• lăsați tiramisul la frigider pentru câteva ore.
Poftă bună!
• amestecați apoi cu mascarpone rece puțin câte puțin, mixând la viteza cea mai mică
• adăugați coaja rasă de lime, coaja de portocală și zeamă de lime, amestecând ușor
• mixați albușurile separat cu un praf de sare, tot cu telul de la blender vertical Breville Hand Blender; când încep să se întărească adăugați zahărul tos, puțin câte puțin și mixați până obțineți o bezea tare
• adăugați apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus
• amestecați într-un bol sucul de la o portocală și lime cu extractul de vanilie și zahărul pudră, apoi adăugați apă
• însiropați piscoturile și așezați-le într-o tavă dreptunghiulară (tavă de chec)
• tăiați felii câteva căpșuni mai mari și așezați-le de jur împrejurul tăvii, puneți apoi un strat de cremă, deasupra căpșuni tăiate, apoi iar un strat de pișcoturi însiropate și la final restul de cremă
• ornați cu căpșuni și frunzulițe de mentă verde
• lăsați tiramisul la frigider pentru câteva ore.
Poftă bună!