Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tartă cu mere, cremă de vanilie și scorțișoară

Rețetă tartă cu mere, cremă de vanilie și scorțișoară
Rețetă tartă cu mere, cremă de vanilie și scorțișoară

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru blat:
• Biscuiți digestivi – 400 gr.
• Unt (la temperatura camerei) – 170 gr.
• Scorțișoară – 2 lingurițe

Pentru cremă:
• Suc de mere – 300 ml
• Amidon – 3 lingurițe
• Gălbenușuri de ou – 4 buc.
• Unt – 20 gr.
• Zahăr – 160 gr.
• Esență de vanilie – 2 lingurițe
• Coaja rasă de la o lămâie

Pentru jeleu:
• Mere – 3 buc.
• Suc de mere – 200 - 250 ml
• Zeamă de lămâie – 3 linguri
• Zahăr gelifiant – 2 linguri
• Gellfix – 1 pachet

Mod de preparare

• măcinați biscuiții fin, în mini-tocatorul Breville Hand Blender
• amestecați-i cu scorțișoară și apoi cu untul, până îi încorporați bine
• ungeți o tavă cu fund detașabil cu puțin unt și modelați biscuiții în tavă, astfel încât să-i dispuneți egal pe toată suprafața sa
• umeziți puțin mâinile cu apă și presați biscuiții pe toată suprafața
• găuriți cu o furculiță din loc în loc blatul
• încingeți cuptorul la 180 de grade și introduceți tava de tartă cu blatul de biscuiți înăuntru pentru cca 5 - 10 minute, până se rumenesc
• scoateți tava din cuptor și lăsați-o să se răcească
• între timp pregătiți crema: separați gălbenușurile de albușuri, iar gălbenușurile amestecați-le bine cu untul, zahărul și esența de vanilie într-o crăticioară
• dizolvați lingurițele de amidon în sucul de mere, amestecând bine
• puneți crăticioara cu gălbenușurile pe aragaz la foc mic și amestecați ușor cu ajutorul unui tel, în timp ce încorporați încet sucul de mere și amidonul
• adăugați coaja de lămâie și amestecați în continuare, de data aceasta la foc mediu
• amestecați ușor pe foc până când compoziția se va închega – dacă focul este prea puternic, atunci puteți alege ori să-l micșorați ori să amestecați intermitent, când pe foc când "la rece" (luați cratiță de pe foc când vedeți că da semne să se închege – este preferabil să faceți acest lucru, pentru că în momentul în care da semne să se închege, datorită căldurii acumulate de crăticioară, compoziția continuă să se gătească – luați toate măsurile necesare astfel încât să evitați să vi se taie crema)
• turnați crema peste aluatul din biscuiți și lăsați la răcit
• tăiați merele felii și stropiți-le cu zeamă de lămâie
• așezați-le în tavă, peste crema de vanilie
• adăugați pe foc sucul de mere
• când acesta începe să se încingă, adăugați zahărul gelifiant 
• odată ce s-a dizolvat zahărul, adăugați și pliculețul de Gellfix
• amestecați bine pentru cca 30 - 40 secunde (evitați să faceți cocoloașe)
• turnați peste mere și introduceți tarta în frigider pentru cca 2 ore.

Savurați cu plăcere!