Rețetă ruladă cu cremă de mure
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
10m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Blat: |
• Ouă – 3 buc |
• Zahăr – 120 gr |
• Făină – 120 gr |
• Sare un praf |
Cremă: |
• Mure – 300 gr |
• Cremă de brânză – 150 gr |
• FriÈ™că lichidă – 100 ml |
• Unt – 50 gr |
• Zahăr pudră – 50 gr |
• Gelatină – 1 pliculeÈ› |
Mod de preparare
• mixati la bain-marie ouăle cu un praf de sare și zahărul până se umflă și se albesc, aproximativ 8 minute
• cerneți deasupra făină, puțin câte puțin și încorporați cu o spatulă
• tapetați cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară și turnați compoziția
• coaceți blatul la 180 de grade pentru 10 minute, până se aurește ușor deasupra
• udați un prosop curat de bucătărie și răsturnați blatul pe el
• scoateți cu grijă hârtia de copt și rulați blatul în prosopul umed
• lăsați-l să se răcească
• pentru cremă, opriți mai întâi 2 linguri cu mure și restul mixați-le cu blenderul vertical Breville Hand Blender
• adăugați apoi zahărul pudră, untul moale, crema de brânză și frișca lichidă și bateți cu țelul de la Breville Hand Blender până obțineți o cremă consistentă și groasă
• hidratați gelatina cu 50 ml apă rece, iar după ce s-a umflat topiți-o la bain-marie
• adăugați gelatină peste cremă și omogenizați bine
• lăsați crema la frigider pentru 15 minute
• derulați blatul din prosop, umpleți-l cu cremă, adăugați murele păstrate și apoi rulați iar cu atenție, fără prosop de această dată!
• puneți rulada într-o folie alimentară și apoi în folie de aluminiu și lăsați-o la frigider cel puțin o ora înainte să o tăiați
• pentru servire, puteți orna cu zahăr pudră, mure proaspete și frunzulițe de mentă.
Savurați cu plăcere!
• cerneți deasupra făină, puțin câte puțin și încorporați cu o spatulă
• tapetați cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară și turnați compoziția
• coaceți blatul la 180 de grade pentru 10 minute, până se aurește ușor deasupra
• udați un prosop curat de bucătărie și răsturnați blatul pe el
• scoateți cu grijă hârtia de copt și rulați blatul în prosopul umed
• lăsați-l să se răcească
• pentru cremă, opriți mai întâi 2 linguri cu mure și restul mixați-le cu blenderul vertical Breville Hand Blender
• adăugați apoi zahărul pudră, untul moale, crema de brânză și frișca lichidă și bateți cu țelul de la Breville Hand Blender până obțineți o cremă consistentă și groasă
• hidratați gelatina cu 50 ml apă rece, iar după ce s-a umflat topiți-o la bain-marie
• adăugați gelatină peste cremă și omogenizați bine
• lăsați crema la frigider pentru 15 minute
• derulați blatul din prosop, umpleți-l cu cremă, adăugați murele păstrate și apoi rulați iar cu atenție, fără prosop de această dată!
• puneți rulada într-o folie alimentară și apoi în folie de aluminiu și lăsați-o la frigider cel puțin o ora înainte să o tăiați
• pentru servire, puteți orna cu zahăr pudră, mure proaspete și frunzulițe de mentă.
Savurați cu plăcere!