Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tort de vafe cu cremă de brânză și afine la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Laura's Sweets

Rețetă tort de vafe cu cremă de brânză și afine la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Lauras Sweets
Rețetă tort de vafe cu cremă de brânză și afine la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Lauras Sweets Rețetă tort de vafe cu cremă de brânză și afine la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Lauras Sweets Rețetă tort de vafe cu cremă de brânză și afine la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Lauras Sweets Rețetă tort de vafe cu cremă de brânză și afine la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Lauras Sweets Rețetă tort de vafe cu cremă de brânză și afine la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Lauras Sweets

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Vafe:
• 2 ouă
• Sare
• 2 lg zahăr
• 200 ml lapte
• 140 gr.făină
• 20 ml ulei
• Bicarbonat de sodiu

Cremă:
• 500 gr.cremă brânză
• 50 gr.unt moale
• 4 lg zahăr pudră
• 50 gr.gem/ sos afine
• 2 lg suc lămâie

Glazură:
• 150 g ciocolată neagră
• 50 ml smântână lichidă

Decor:
• Afine proaspete

Descriere

Trebuie să încerci să faci această rețetă de tort de vafe cu cremă de brânză și afine! Laura's Sweets ne îndulcește cu o rețetă de gofre reinventată, delicioasă, pufoasă și răcoritoare, pregătite rapid la Wafflemaker Breville!

Mod de preparare

Aluatul pentru vafe
  • Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile cu un praf de sare se mixează spumă până devin albe și dense. Se adaugă zaharul și se continuă mixarea până se obține o bezea ferma.Se încorporează gălbenușurile, apoi se adaugă laptele, făina cu praful de bicarbonate și se omogenizează totul. 
  • Se conectează aparatul de vafe la o sursa de curent.
  • Când s-a încins, se adaugă cate 2 cupe cu aluat pe fiecare platan.
  • Se coc vafele până devin pufoase și rumene.
  • Se scot pe un grătar de bucătărie. Din aceasta compoziție rezulta 6 vafe mari.
  • Untul moale și zaharul se spumează, apoi se adaugă crema de brânză, sucul de lămâie, iar la final sosul de afine.
  • Se omogenizează.
  • Vafele se umplu cu crema de brânză, se așază una peste alta că să se obțină un tort.
  • Se îmbracă în restul de cremă și se pune totul la rece minim o oră.
Glazura de ciocolată
  • Smântână lichida se înfierbântă, se ia de pe foc și se adaugă ciocolata ruptă bucăți.
  • Se amestecă până se topește, iar compoziția devine fluidă și densă.
  • Tortul de vafe se glazurează cu sos de ciocolată și se decorează cu afine proaspete.
Poftă mare! 

Preparat cu