Rețetă gofre pădurea neagră la aparatul DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 220 g făină |
• 15 g pudră de cacao |
• 60 g zahăr |
• 3 ouă |
• 150 ml lapte |
• 60 ml ulei |
• 1 lgță praf de copt |
• 50g ciocolată neagră |
• esență de vanilie |
• un praf de sare |
• 20-30 g zahăr |
• Pentru sosul de cireșe |
• aprox. 300 g cireșe |
• aprox. 50 ml apă |
• 1 lgță amidon de porumb |
• Pentru frișcă |
• 200ml smântână pentru frișcă |
• 20-30 g zahăr |
• ciocolată pentru decor |
Mod de preparare
Pasul 1: Cu ajutorul unui tel, se bat ouăle cu zahărul, praful de sare, esența de vanilie și uleiul. Separat, se amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt și pudra de cacao.
Pasul 2: Adaugă, treptat, ingredientele uscate peste compoziția lichidă, apoi laptele cu restul cantității de ingrediente uscate.
Pasul 3: Mărunțește ciocolata cu cuțitul și se adaugă în aluatul obținut.
Pasul 4: Lasă aluatul să se odihnească, la frigider, vreo 15-20 de minute, timp în care se curăță cireșele de codițe.
Pasul 5: Se pun cireșele, apa și zahărul într-o cratiță la foc mediu până încep să fiarbă. Apoi, se dizolvă amidonul de porumb în puțină apă rece și se toarnă compoziția din oală. Se lasă oala pe foc aproximativ un minut, timp în care se amestecă încontinuu. Amidonul are rolul de a îngroșa sosul.
Pasul 6: Încinge aparatul de gofre. În fiecare formă pune 2-3 linguri de compoziție și lăsă gofrele la copt, aproximativ 4-5 minute.
Pasul 7: Cât timp aparatul de gofre își făcea treaba, ocupă-te de frișcă. Smântâna pentru frișcă (rece, de la frigider), neîndulcită, se amestecă cu vreo 20g de zahăr.
Pasul 8: Peste fiecare gofră (rece), adaugă o lingură generoasă de frișcă, ciocolată mărunțită și sos de cireșe (rece).
Pasul 2: Adaugă, treptat, ingredientele uscate peste compoziția lichidă, apoi laptele cu restul cantității de ingrediente uscate.
Pasul 3: Mărunțește ciocolata cu cuțitul și se adaugă în aluatul obținut.
Pasul 4: Lasă aluatul să se odihnească, la frigider, vreo 15-20 de minute, timp în care se curăță cireșele de codițe.
Pasul 5: Se pun cireșele, apa și zahărul într-o cratiță la foc mediu până încep să fiarbă. Apoi, se dizolvă amidonul de porumb în puțină apă rece și se toarnă compoziția din oală. Se lasă oala pe foc aproximativ un minut, timp în care se amestecă încontinuu. Amidonul are rolul de a îngroșa sosul.
Pasul 6: Încinge aparatul de gofre. În fiecare formă pune 2-3 linguri de compoziție și lăsă gofrele la copt, aproximativ 4-5 minute.
Pasul 7: Cât timp aparatul de gofre își făcea treaba, ocupă-te de frișcă. Smântâna pentru frișcă (rece, de la frigider), neîndulcită, se amestecă cu vreo 20g de zahăr.
Pasul 8: Peste fiecare gofră (rece), adaugă o lingură generoasă de frișcă, ciocolată mărunțită și sos de cireșe (rece).
Preparat cu
-120lei
Breville
Aparat de Gofre DuraCeramic Breville
Capacitate 2 gofre
Platane antiaderente
Maner "rece"
• in stoc
PRP: 349,99lei
229,99lei