Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă gofre dulci cu măr ras la aparatul de gofre DuraCeramic Breville by Prințesa Urbană

Rețetă gofre dulci cu măr ras la aparatul de gofre DuraCeramic Breville by Prințesa Urbană
Rețetă gofre dulci cu măr ras la aparatul de gofre DuraCeramic Breville by Prințesa Urbană Rețetă gofre dulci cu măr ras la aparatul de gofre DuraCeramic Breville by Prințesa Urbană Rețetă gofre dulci cu măr ras la aparatul de gofre DuraCeramic Breville by Prințesa Urbană Rețetă gofre dulci cu măr ras la aparatul de gofre DuraCeramic Breville by Prințesa Urbană

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 300 g făină albă
• 300 ml lapte cald
• 3 ouă la temperatura camerei
• un praf de sare
• 4 linguri de zahăr brun
• un sfert de plic praf de copt (12 g)
• 2 pliculețe zahăr vanilat
• 100 g unt topit sau 100 ml ulei vegetal
• 4 mere rase (eu am folosit 3 mere și 2 banane, pe care le-am pus în părți diferite de aluat, adică am împărțit aluatul în două, o parte am amestecat apoi cu merele rase și scurse, partea cealaltă cu banane zdrobite cu furculița)

Descriere

Este sezonul merelor, așadar merită adăugate în aluatul de gofre. Aveam și două banane cu coaja neagră, așa că am făcut două tipuri de gofre: unele cu măr ras, altele cu banană coaptă. Sunt foarte gustoase, au o aromă discretă, iar ce e foarte fain e că firele de măr rămân bine definite, acrișoare și tari, aluatul e crocant pe margini și moale la interior. Merg foarte bine și a doua zi la cafea, sau la pachet pentru la școală sau job.

Mod de preparare

1. Mai întâi separați ouăle; pentru gofre pufoase este esențial să încorporați la final albușul bătut spumă.

2. Ungeți plăcile aparatului de gofre Breville cu puțin ulei de cocos. Are nevoie de 4-5 minute să se încingă bine.

3. Radeți merele pe răzătoarea mare și puneți-le în sită la scurs; din când în când mai apăsați pe ele, să se scurgă cât mai bine.

4. Amestecați făina cernută (să fie mai aerată) cu praful de copt, zahărul brun și zahărul vanilat.

5. Peste gălbenușuri turnați laptele cald.

6. Încorporați încet peste ele făina și amestecați bine, să nu facă deloc cocoloașe.

7. Amestecați delicat cu spatula și spuma de ou, împletind de jos în sus amestecul peste albuș.

8. La final amestecați acest aluat pufos cu merele rase, respectiv cu piureul de banană.

9. Turnați în formă suficient aluat cât să ajungă și pe margini, nivelați cu spatula să fie aluat uniform peste tot, apoi închideți capacul fără să apăsați și fără să puneți clipul, pentru că gofrele cresc la copt și capacul se va ridica destul.

Preparat cu