Rețetă Gofre cu fulgi de ovăz și sos de mango la aparatul DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Pentru gofre (pt. 6 bucăți) |
• 120g fulgi de ovăz (mici) |
• 270g sana |
• 70g unt |
• 2 ouă |
• 30g zahăr |
• coajă de lămâie |
• esență de vanilie |
• un praf de sare |
• Pentru sosul de mango |
• 180-190g mango (am folosit mango congelat) |
• 50ml suc de portocală |
• esență de vanilie |
• 1 lg zahăr (opțional) |
Mod de preparare
Pasul 1: Fulgii de ovăz se lasă la înmuiat în sana peste noapte, la frigider, într-o caserolă cu capac. Îi puteți lăsa și mai puțin, 2-3 ore.
Pasul 2: A doua zi, într-un bol, se amestecă ouăle cu untul topit, coaja de lămâie, zahărul, praful de sare și esența de vanilie.
Pasul 3: Peste acestă compoziție se toarnă fulgii de ovăz înmuiați în sana și se amestecă energic. Poate că fulgii înmuiați o să vi se pară prea compacți, dar veți vedea că „își dau drumul” pe măsură ce amestecați.
Pasul 4: Se încinge aparatul de gofre. În fiecare formă se pun 2-3 linguri de compoziție și am lăsat gofrele la copt puțin mai mult decât mi-a indicat semnalul luminos al aparatului, aproximativ 6-7 minute.
Pasul 5: Între timp, se pregătește sosul de mango.
Pasul 6: Mixați cu blenderul bucățile de mango cu restul ingredientelor, sucul de portocală proaspăt stors, zahărul și esența de vanilie.
Pasul 7: Compoziția obținută se pune pe foc, la foc mic și se lasă să fiarbă 5 minute, să se reducă, amestecând continuu pentru a nu se prinde de fundul oalei.
Pasul 8: Sosul se va închega și mai mult în procesul de răcire.
Pasul 2: A doua zi, într-un bol, se amestecă ouăle cu untul topit, coaja de lămâie, zahărul, praful de sare și esența de vanilie.
Pasul 3: Peste acestă compoziție se toarnă fulgii de ovăz înmuiați în sana și se amestecă energic. Poate că fulgii înmuiați o să vi se pară prea compacți, dar veți vedea că „își dau drumul” pe măsură ce amestecați.
Pasul 4: Se încinge aparatul de gofre. În fiecare formă se pun 2-3 linguri de compoziție și am lăsat gofrele la copt puțin mai mult decât mi-a indicat semnalul luminos al aparatului, aproximativ 6-7 minute.
Pasul 5: Între timp, se pregătește sosul de mango.
Pasul 6: Mixați cu blenderul bucățile de mango cu restul ingredientelor, sucul de portocală proaspăt stors, zahărul și esența de vanilie.
Pasul 7: Compoziția obținută se pune pe foc, la foc mic și se lasă să fiarbă 5 minute, să se reducă, amestecând continuu pentru a nu se prinde de fundul oalei.
Pasul 8: Sosul se va închega și mai mult în procesul de răcire.
Preparat cu
-120lei
Breville
Aparat de Gofre DuraCeramic Breville
Capacitate 2 gofre
Platane antiaderente
Maner "rece"
• in stoc
PRP: 349,99lei
229,99lei