Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă gofre cu banane, cacao și curmale la Aparatul de Gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău

Rețetă gofre cu banane, cacao și curmale la Aparatul de Gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău
Rețetă gofre cu banane, cacao și curmale la Aparatul de Gofre DuraCeramic Breville by Flavia Hirișcău

Porții

10

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

4m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 3 ouă
• 200g făină
• 50g unt
• 2 banane (230g - cântărite fără coajă)
• 100g curmale
• 150 ml lapte
• 15g pudră de cacao
• 1/2 linguriță praf de copt
• vanilie
• un praf de sare

Descriere

Gofrele cu banane, cacao și curmale sunt preferate de către toți membrii familiei. Această rețetă nu include nici ciocolată (însă puteți adăuga, dacă doriți, fulgi de ciocolată în compoziție), nici zahăr rafinat. Aspectul gofrelor duce cu gândul la ciocolată, iar gustul dulce este dat de banane și curmale. 

Mod de preparare

1. Puneți într-un blender ouăle, bananele, curmalele, laptele și vanilia. Mixați-le până obțineți un amestec omogen. 
Curmalele moi nu necesită hidratare (se blenduiesc foarte bine). Dacă folosiți curmale uscate, atunci lăsați-le la înmuiat în lapte sau în apă timp de cel puțin 2 ore, sau peste noapte, la frigider.

2. Tranferați într-un bol amestecul lichid pe care îl obțineți. Încorporați untul topit și răcorit. Apoi, în această compoziție, adăugați ingredientele uscate, combinate în prealabil: făina + pudra de cacao + praful de copt + praful de sare. Amestecați cu ajutorul unui tel, până obțineți o compoziție omogenă. Lăsați-o să se odihnească timp de 10 minute.

3. Între timp, cât aluatul se odihnește, încingeți aparatul de gofre DuraCeramic de la Breville. În aparatul încins, puneți compoziția fără să depășiți marginile, coborâți capacul aparatului și coaceți gofrele timp de aproximativ 4-5 minute, până se rumenesc ușor.

Preparat cu