Rețetă cheesecake sandwich cu gofre în crustă de biscuiți la Aparat de Gofre Duraceramic Breville by Flavia Hirișcău
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Pentru gofre (11 bucăți) |
• 3 ouă |
• 300g făină (150g făină albă + 150g făină integrală) |
• 70g unt |
• 260ml lapte |
• 60g zahăr vanilat |
• 1 lgță praf de copt |
• un praf de sare |
• vanilie |
• 6 biscuiți digestivi (90g) |
• Pentru cremă |
• 100g cremă de brânză |
• 250g mascarpone |
• 200ml smântână pentru frișcă (neîndulcită) |
• 80-90g miere |
• vanilie |
• 300g căpșuni |
• + aprox. 30-40g ciocolată neagră |
• + aprox. 5-7g ulei de cocos |
Descriere
Flavia vă prezintă un altfel de cheesecake, ca un sandwich, cu gofre în crustă de biscuiți. În gofre se regăsește gustul biscuiților digestivi, iar crema este fină și aromată, cu bucăți de căpșuni. Sună complicat? În practică, să știți că este o prăjitură simplă și plină de gust, musai de încercat.
Mod de preparare
Pasul 1. În bolul mixerului planetar, se pune crema de brânză, mascarponele, smântână pentru frișcă (toate reci, de la frigider), mierea și vanilia. Se bat la viteză mare timp de aproximativ 1-2 minute până s-au închegat și se obține o cremă fermă.
- Se pune la frigider. Cantitatea de miere depinde de gustul vostru, în funcție de cât de dulce vă doriți să fie crema.
- Căpșunile se adaugă abia când se montează prăjitura.
Pasul 2. Pentru aluatul de gofre, într-un bol încăpător, se bat ouăle (cu telul) cu zahărul vanilat, vanilia și praful de sare.
- Treptat, se adaugă laptele, amestecul de ingrediente uscate (făinile + praful de copt) și untul topit până se obține un aluat omogen. Se lasă la odihnit vreo 10-15 minute.
Pasul 3. Se pun biscuiții într-o pungă cu zipper și se zdrobesc (cât mai mărunt) cu ajutorul unui sucitor.
- Când aparatul pentru gofre a fost încins, se unge cu puțin ulei, se presară biscuiți mărunțiți pe suprafața lui, se adaugă 2 linguri de aluat și se presară din nou biscuiți mărunțiți.
- Se lasă la copt timp de 5 minute. Se lasă gofrele la răcit pe un grătar, nu pe farfurie pentru a evita condensul.
Pasul 4. După ce gofrele s-au răcit, urmează montarea prăjturii.
- În crema rece, cu ajutorul unei palete de patiserie, se încorporează căpșunile tăiate mărunt (spălate și uscate în prealabil).
- Se tapetează cu folie alimentară o tavă ceramică de 30x20 cm. Se lasă folia cu margini generoase pentru a putea ridica prăjitura.
- Pe fundul tăvii se adaugă gofre, se adaugă crema și se nivelează, iar peste cremă se pune încă un strat de gofre. Se pune cheesecake-ul la frigider.
Pasul 5Într-o crăticioară, la foc mic, se topește ciocolata cu uleiul de cocos. Se distribuie ciocolata caldă, într-un fir subțire, peste cheesecake și se dă din nou la frigider. Cheesecake-ul are nevoie să stea la rece vreo 4-5 ore sau, și mai bine, îl puteți lăsa peste noapte.
- Se pune la frigider. Cantitatea de miere depinde de gustul vostru, în funcție de cât de dulce vă doriți să fie crema.
- Căpșunile se adaugă abia când se montează prăjitura.
Pasul 2. Pentru aluatul de gofre, într-un bol încăpător, se bat ouăle (cu telul) cu zahărul vanilat, vanilia și praful de sare.
- Treptat, se adaugă laptele, amestecul de ingrediente uscate (făinile + praful de copt) și untul topit până se obține un aluat omogen. Se lasă la odihnit vreo 10-15 minute.
Pasul 3. Se pun biscuiții într-o pungă cu zipper și se zdrobesc (cât mai mărunt) cu ajutorul unui sucitor.
- Când aparatul pentru gofre a fost încins, se unge cu puțin ulei, se presară biscuiți mărunțiți pe suprafața lui, se adaugă 2 linguri de aluat și se presară din nou biscuiți mărunțiți.
- Se lasă la copt timp de 5 minute. Se lasă gofrele la răcit pe un grătar, nu pe farfurie pentru a evita condensul.
Pasul 4. După ce gofrele s-au răcit, urmează montarea prăjturii.
- În crema rece, cu ajutorul unei palete de patiserie, se încorporează căpșunile tăiate mărunt (spălate și uscate în prealabil).
- Se tapetează cu folie alimentară o tavă ceramică de 30x20 cm. Se lasă folia cu margini generoase pentru a putea ridica prăjitura.
- Pe fundul tăvii se adaugă gofre, se adaugă crema și se nivelează, iar peste cremă se pune încă un strat de gofre. Se pune cheesecake-ul la frigider.
Pasul 5Într-o crăticioară, la foc mic, se topește ciocolata cu uleiul de cocos. Se distribuie ciocolata caldă, într-un fir subțire, peste cheesecake și se dă din nou la frigider. Cheesecake-ul are nevoie să stea la rece vreo 4-5 ore sau, și mai bine, îl puteți lăsa peste noapte.
Preparat cu
-120lei
Breville
Aparat de Gofre DuraCeramic Breville
Capacitate 2 gofre
Platane antiaderente
Maner "rece"
• in stoc
PRP: 349,99lei
229,99lei