Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă prăjitură sandwich cu cremă de brânză și caise

Rețetă prăjitură sandwich cu cremă de brânză și caise
Rețetă prăjitură sandwich cu cremă de brânză și caise

Porții

10

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

25m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• Ouă – 3 buc.
• Zahăr – 90 gr.
• Făină – 45 gr.
• Cacao – 10 gr.
• Praf de copt – ½ linguriță
• Sare – un praf

Crema:
• Ricotta – 350 gr.
• Frișcă lichidă – 100 ml
• Zahăr pudra – 50 gr.
• Gelatină granulată – 1 pliculeț
• Coajă rasă de portocală – 1 linguriță
• Esență de migdale – 1 linguriță
• Caise – 300 gr.

Mod de preparare

• separați ouăle și mixati albușurile cu un praf de sare până obțineți o bezea tare, cu ajutorul telului Breville Hand Blender
• mixati gălbenușurile cu zahărul până se albesc și își dublează volumul
• adăugați albușurile peste gălbenușuri și omogenizați ușor cu spatulă, de jos în sus
• amestecați făînă cu cacao și praful de copt și cerneți deasupra compoziția de mai sus
• amestecați la fel cu spatulă, de jos în sus
• tapetați o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt și turnați compoziția, nivelati ușor și coaceti în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25 de minute (faceți testul cu scobitoarea când este gata) – dimensiune tavă 25 x 30 cm
• scoateți blatul și lăsați-l să se răcească
• puneți gelatină într-un bol cu 100 ml apă rece și lăsați-o la hidratat
• scoateți sâmburii caiselor și tăiați-le în cubulețe
• cu ajutorul telului Breville Hand Blender mixați ricotta cu zahărul pudră, adăugați coajă de portocală și esență de migdale
• adăugați frișca bătută și caisele în cremă și omogenizați ușor, cu o spatulă
• topiți gelatină la bain-marie, apoi adăugați-o în cremă
• lăsați crema la frigider pentru 15 - 20 de minute
• tăiați blatul dreptunghiular pe jumătate
• tapetați cu folie de plastic o formă dreptunghiulară (să aibă mărimea unei jumătăți de blat) și puneți la bază o jumătate de blat
• puneți crema de brânză și caise, așezați deasupra celălalt blat de cacao și înveliți cu folie de plastic
• lăsați prăjitura la frigider câteva ore sau cel mai bine peste noapte, înainte să o tăiați
• pudrați cu zahăr înainte de servire.

Savurați cu plăcere!