Rețetă orez cu lapte și sos de căpșuni
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
30m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Orez 100 gr |
• Lapte 400 ml |
• Zahăr 3 linguri |
• Coajă rasă de la o lămâie |
• ScorÈ›iÈ™oară măcinată ½ linguriță |
• Pentru sos de căpÈ™uni |
• CăpÈ™uni 300 gr |
• Zahăr 2 linguri |
• Anason o steluță |
• CuiÈ™oare 3 buc |
• ScorÈ›iÈ™oară 1 baton mic |
Mod de preparare
• spălați orezul în mai multe ape și puneți peste el un litru de apă rece, apoi puneți-l la fiert cu un praf de sare; amestecați din când în când, să nu se lipească orezul; scurgeți orezul într-o sită când este fiert
• puneți laptele la fiert împreună cu zahărul, iar când începe să fiarbă adăugați orezul fierbinte, scurs de apă; fierbeți la foc mic încă 5 minute, apoi acoperiți crăticioara cu un capac și lăsați-l să se odihnească 15 minute; adăugați apoi coajă rasă de lămâie și scorțișoară măcinată
• între timp pregătiÈ›i sosul de căpÈ™une: puneÈ›i 200 gr. de căpÈ™uni în vasul pentru mixare È™i cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender pasaÈ›i căpÈ™unele până obÈ›ineÈ›i un piureÂ
• puneți piureul de căpșune într-o crăticioară, împreună cu zahărul și condimentele și fierbeți la foc mic, amestecând continuu până se îngroașă puțin; anasonul, cuisoarele și batonul de scorțișoară le puteți pune într-un infuzor de ceai; lăsați apoi să se răcorească și scoateți steluța de anason, cuisoarele și batonul de scorțișoară
• tăiați restul de căpșuni cubulețe și amestecați-le în sosul de căpșune.
• puneți orezul cu lapte în patru boluri și împărțiți sosul de căpșune turnându-l deasupra în fiecare bol.
Poftă bună!
• puneți laptele la fiert împreună cu zahărul, iar când începe să fiarbă adăugați orezul fierbinte, scurs de apă; fierbeți la foc mic încă 5 minute, apoi acoperiți crăticioara cu un capac și lăsați-l să se odihnească 15 minute; adăugați apoi coajă rasă de lămâie și scorțișoară măcinată
• între timp pregătiÈ›i sosul de căpÈ™une: puneÈ›i 200 gr. de căpÈ™uni în vasul pentru mixare È™i cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender pasaÈ›i căpÈ™unele până obÈ›ineÈ›i un piureÂ
• puneți piureul de căpșune într-o crăticioară, împreună cu zahărul și condimentele și fierbeți la foc mic, amestecând continuu până se îngroașă puțin; anasonul, cuisoarele și batonul de scorțișoară le puteți pune într-un infuzor de ceai; lăsați apoi să se răcorească și scoateți steluța de anason, cuisoarele și batonul de scorțișoară
• tăiați restul de căpșuni cubulețe și amestecați-le în sosul de căpșune.
• puneți orezul cu lapte în patru boluri și împărțiți sosul de căpșune turnându-l deasupra în fiecare bol.
Poftă bună!