Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta mousse de ciocolata cu duo de jeleu de fructul pasiunii si mar verde

Reteta mousse de ciocolata cu duo de jeleu de fructul pasiunii si mar verde
Reteta mousse de ciocolata cu duo de jeleu de fructul pasiunii si mar verde

Porții

2

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Ciocolata 85% cacao – 200 gr
• Oua – 3 buc
• Zahar – 130 gr
• Unt calitativ – 50 gr
• Zeama de lamaie – 1 lingura
• Sare – 1 varf de cutit
• Esenta de migdale – 1 lingurita
• Piure de fructul pasiunii Bristot – 2 linguri
• Piure de mar verde Bristot – 2 linguri
• Gelatina – 2 plicuri
• Ciocolata alba rasa – 20 gr
• Coacaze rosii – 1 ciorchine

Mod de preparare

• separati galbenusurile de albusuri
• bateti galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de migdale, folosind telul de la blender vertical Breville Hand Blender
• puneti un plic de gelatina la hidratat in piureul de fructul pasiunii si cca 50 ml apa, iar al doilea plic de gelatina in piureul de mar verde si cca 50 ml apa, pentru 10 minute
• bateti albusurile cu praful de sare si zeama de lamaie, folosind telul de la blender vertical Breville Hand Blender, iar cand acestea sunt aproape facute spuma, adaugati si restul de jumatate de cantitate de zahar si continuati sa amestecati pana obtineti o bezea lucioasa, care nu va cadea din castron atunci cand il tineti cu susul in jos
• la bain-marie pregatiti primul jeleu (conform instructiunilor de pe pachet – atentie, fierberea distruge gelatina!) si adaugati-l intr-un pahar de margarita, la baza acestuia
• introduceti in frigider pana se incheaga
• temperati ciocolata la bain-marie impreuna cu untul
• adaugati galbenusurile peste ciocolata la bain-marie si amestecati incet cu o lingura – aveti grija sa nu gatiti galbenusurile in exces
• luati de la bain-marie si impaturiti in aceasta compozitie albusul pufos (cca 40 - 50 de impaturiri)
• turnati ciocolata peste jeleul inchegat si lasati-o la frigider pana se incheaga si aceasta
• odata inchegata, va puteti apuca si de cel de-al doilea jeleu – il pregatiti tot la bain-marie, la fel ca pe primul si il adaugati peste stratul de ciocolata, ca mai apoi sa-l lasati si pe acesta la inchegat in frigider
• dupa cca o ora, radeti ciocolata alba deasupra si ornati cu bobitele de coacaze rosii.

Pofta buna!