Rețetă minitarte cu cremă de ciocolată albă și căpșune
Porții
6
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
30m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Blat: |
• Unt topit - 60 gr. |
• Zahăr pudră - 1 lingură cu vârf |
• Făină - 125 gr. |
• Ou - 1 buc. |
• Sare - un praf |
Crema de ciocolată albă: |
• Ciocolată albă - 80 gr. |
• Mascarpone - 250 gr. |
• Unt - 50 gr. |
• Smântână lichidă - 50 ml |
• Coajă rasă de la o lămâie |
Topping: |
• CăpÈ™une - 200 gr. |
• Tort jelee - ½ pliculeÈ› |
• Zahăr - 1 lingură |
Mod de preparare
• puneți în mini-tocatorul Breville Hand Blender făina, zahărul pudră și un praf de sare, untul moale tăiat cubulețe și oul bătut; mixați la viteză maximă până se obține un aluat omogen, nelipicios; puneți apoi aluatul în folie de plastic și lăsați-l la frigider până preparați crema
• pentru cremă, încălziți smântâna lichidă și untul până la punctul de fierbere, apoi luați de pe foc și adăugați ciocolata ruptă bucăți; amestecați ușor până se obține o cremă fină și ciocolata este topită; lăsați să se răcească puțin, apoi adăugați mascarpone și coaja rasă de lămâie; omogenizați cu ajutorul telului Breville Hand Blender și lăsați crema la rece, în frigider
• tapetaÈ›i cu unt È™i făină 6 forme de minitarte, împărÈ›iÈ›i aluatul în 6 È™i întindeÈ›i-l cu făcăleÈ›ul, apoi aÈ™ezaÈ›i-l în fiecare formă, presând uÈ™or pe margini; tăiaÈ›i cu un cuÈ›it marginile care depășesc formaÂ
• așezați peste aluatul din fiecare tartă hârtie de copt, umpleți cu boabe de fasole uscată sau linte și coaceți tartele în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 20 de minute; verificați dacă sunt ușor aurii pe margini pentru a fi gata
• scoateți tartele din cuptor, îndepărtați hârtia de copt și lăsați-le la răcit
• umpleți apoi tartele cu cremă de ciocolată albă și ornați cu felii de căpșune
• preparați jeleul după instrucțiunile de pe plic și puneți deasupra căpșunelor câte 2 linguri de jeleu pe fiecare tartă
• lăsați la frigider până în momentul servirii.
Poftă bună!
• pentru cremă, încălziți smântâna lichidă și untul până la punctul de fierbere, apoi luați de pe foc și adăugați ciocolata ruptă bucăți; amestecați ușor până se obține o cremă fină și ciocolata este topită; lăsați să se răcească puțin, apoi adăugați mascarpone și coaja rasă de lămâie; omogenizați cu ajutorul telului Breville Hand Blender și lăsați crema la rece, în frigider
• tapetaÈ›i cu unt È™i făină 6 forme de minitarte, împărÈ›iÈ›i aluatul în 6 È™i întindeÈ›i-l cu făcăleÈ›ul, apoi aÈ™ezaÈ›i-l în fiecare formă, presând uÈ™or pe margini; tăiaÈ›i cu un cuÈ›it marginile care depășesc formaÂ
• așezați peste aluatul din fiecare tartă hârtie de copt, umpleți cu boabe de fasole uscată sau linte și coaceți tartele în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 20 de minute; verificați dacă sunt ușor aurii pe margini pentru a fi gata
• scoateți tartele din cuptor, îndepărtați hârtia de copt și lăsați-le la răcit
• umpleți apoi tartele cu cremă de ciocolată albă și ornați cu felii de căpșune
• preparați jeleul după instrucțiunile de pe plic și puneți deasupra căpșunelor câte 2 linguri de jeleu pe fiecare tartă
• lăsați la frigider până în momentul servirii.
Poftă bună!