Rețetă desert cremos la pahar cu mure și piersici
Porții
2
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Crema de mure: |
• Mure – 200 gr |
• Cremă de brânză – 150 gr |
• Frișcă lichidă – 100 ml |
• Zahăr pudră – 50 gr |
Crema de ciocolată albă: |
• Ciocolată albă 100 gr |
• Smântână lichidă 100 gr |
• Unt – 50 gr |
În plus: |
• Mini bicuiți Oreo – 100 gr |
• Mure – 200 gr |
• Piersici – 2 buc |
Mod de preparare
• pentru crema de mure, pasați murele cu blenderul vertical Breville Hand Blender, adăugați apoi peste ele crema de brânză, zahărul pudră și frișca lichidă și mixati până obțineți o cremă pufoasă, fină și consistentă
• puneți crema de mure la rece
• pentru crema de ciocolată albă, încălziți smântâna lichidă, dar fără să o fierbeți și turnați-o peste ciocolata albă ruptă bucăți
• omogenizați bine, apoi adăugați untul și amestecați lejer, până se topește
• lăsați și crema de ciocolată albă la frigider pentru 10 - 15 minute
• între timp spălați fructele și lăsați murele la scurs într-o strecurătoare
• curățați piersicile de coajă și tăiați-le cubulețe
• puneți biscuiții Oreo într-o pungă și zdrobiți-i cu făcălețul
• pregătiți două pahare înalte și puneți la baza două linguri de biscuiți zdrobiți în fiecare pahar
• adăugați un strat de cremă de mure, apoi mure proaspete, crema de ciocolată albă, cubulețe de piersici, crema de mure și terminați cu mure proaspete
• ornați cu o lingură de cremă de ciocolată albă, frunzulițe de mentă și un mini-biscuit Oreo.
Savurați cu plăcere!
• puneți crema de mure la rece
• pentru crema de ciocolată albă, încălziți smântâna lichidă, dar fără să o fierbeți și turnați-o peste ciocolata albă ruptă bucăți
• omogenizați bine, apoi adăugați untul și amestecați lejer, până se topește
• lăsați și crema de ciocolată albă la frigider pentru 10 - 15 minute
• între timp spălați fructele și lăsați murele la scurs într-o strecurătoare
• curățați piersicile de coajă și tăiați-le cubulețe
• puneți biscuiții Oreo într-o pungă și zdrobiți-i cu făcălețul
• pregătiți două pahare înalte și puneți la baza două linguri de biscuiți zdrobiți în fiecare pahar
• adăugați un strat de cremă de mure, apoi mure proaspete, crema de ciocolată albă, cubulețe de piersici, crema de mure și terminați cu mure proaspete
• ornați cu o lingură de cremă de ciocolată albă, frunzulițe de mentă și un mini-biscuit Oreo.
Savurați cu plăcere!