Reteta salata calda din piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
15m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Piept de rata – 1 buc |
• Kumquat – 3 buc |
• Coacaze rosii – 1 ciorchine mic |
• Vin roze calitativ – 30 ml |
• Vin alb dulce – 1 L |
• Zahar brun – 1 lingura |
• Ienibahar boabe – 1 lingurita |
• Cuisoare – 6 7 buc |
• Pere Williams – 2 buc |
• Mango copt – 1 buc |
• Otet cu miere si ghimbir – 2 linguri |
• Crema de otet balsamic – 1 lingura |
• Mustar Dijon – 1 lingurita |
• Stafide – 30 gr |
• Prosecco – 30 ml |
• Miere – 1½lingurita |
• Ulei de masline – 2 linguri |
• Ulei de samburi de struguri – dupa gust |
• Zeama de lime – dupa gust |
• Salata Baby Batavia – dupa gust |
• Andiva – 1/2 buc |
• Seminte de dovleac – 1 lingura |
• Piper alb cu lamaie – dupa gust |
• Sare – dupa gust |
• Cimbru uscat – dupa gust |
Mod de preparare
• faceti romburi pe partea cu grasime a pieptului de rata (taiati din grasime daca este prea multa)
• asezonati-o pe ambele parti cu piper alb cu lamai, sare si cimbru uscat
• puneti pieptul de rata pe partea cu grasime intr-o tigaie neincinsa, la foc potrivit - lasati grasimea sa se topeasca usor - rata se va praji in propria-i grasime
• in momentul in care grasimea a devenit aurie, intoarceti pieptul de rata si dati-i o culoare si pe partea cealalta
• stingeti cu vin roze si introduceti in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade pentru maximum 10 minute
• scoateti-o si lasati-o la odihnit cca 10 - 15 minute
• decojiti perele, scobiti-le semintele si fierbeti-le in vinul alb dulce, cu zahar brun, boabe de ienibahar si cuisoare
• odata ce s-au inmuiat perele, iar vinul s-a redus, scoateti-le si lasati-le la racit
• odata reci, mixati-le cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender, adaugand treptat uleiul de masline, prosecco, miere, otet cu miere si ghimbir, mustar dijon si crema de otet balsamic – mixati pana obtineti o compozitie omogena – de indata ce ati realizat acest lucru, adaugati si stafidele si amestecati cu o lingura
• taiati andiva rondele
• taiati mango cuburi mici (Brunoise)
• taiati kumquat-ul carpaccio (felii foarte subtiri, transparente, eliminand si samburii totodata)
• amestecati rondelele de andiva cu salata Baby Batavia si cuburile de mango, adaugand ulei de samburi de struguri si lime dupa gust
• adaugati si semintele de dovleac si amestecati bine
• taiati pieptul de rata felii si serviti-l langa salata
• adaugati vinaigrette de para atat pe rata cat si pe salata.
Pofta buna!
• asezonati-o pe ambele parti cu piper alb cu lamai, sare si cimbru uscat
• puneti pieptul de rata pe partea cu grasime intr-o tigaie neincinsa, la foc potrivit - lasati grasimea sa se topeasca usor - rata se va praji in propria-i grasime
• in momentul in care grasimea a devenit aurie, intoarceti pieptul de rata si dati-i o culoare si pe partea cealalta
• stingeti cu vin roze si introduceti in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade pentru maximum 10 minute
• scoateti-o si lasati-o la odihnit cca 10 - 15 minute
• decojiti perele, scobiti-le semintele si fierbeti-le in vinul alb dulce, cu zahar brun, boabe de ienibahar si cuisoare
• odata ce s-au inmuiat perele, iar vinul s-a redus, scoateti-le si lasati-le la racit
• odata reci, mixati-le cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender, adaugand treptat uleiul de masline, prosecco, miere, otet cu miere si ghimbir, mustar dijon si crema de otet balsamic – mixati pana obtineti o compozitie omogena – de indata ce ati realizat acest lucru, adaugati si stafidele si amestecati cu o lingura
• taiati andiva rondele
• taiati mango cuburi mici (Brunoise)
• taiati kumquat-ul carpaccio (felii foarte subtiri, transparente, eliminand si samburii totodata)
• amestecati rondelele de andiva cu salata Baby Batavia si cuburile de mango, adaugand ulei de samburi de struguri si lime dupa gust
• adaugati si semintele de dovleac si amestecati bine
• taiati pieptul de rata felii si serviti-l langa salata
• adaugati vinaigrette de para atat pe rata cat si pe salata.
Pofta buna!