Reteta humus
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Naut fiert (fierbinte) – 1 kg |
• Curry verde – 1/2 lingurita |
• Usturoi copt – 1 capatana |
• Zeama de lamaie – 80 ml |
• Pasta de susan (tahini) – 150 ml |
• Piper alb – 1/4 lingurita |
• Chimion – 1 varf de cutit |
• Gheata – 10 cuburi mari |
• Ulei de masline extravirgin – 80 ml |
• Sare – dupa gust |
Mod de preparare
• fierbeti nautul cu 1 lingurita de sare si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
• strecurati-l si puneti-l asa cum este, fierbinte, intr-un castron incapator si mixati cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender
• coaceti usturoiul in cuptor sau pe o plita
• adaugati gheata, curry verde, chimionul, piperul alb, sarea, usturoiul copt, zeama de lamaie, pasta de susan si uleiul de masline extravirgin si mixati cu blender vertical Breville Hand Blender
• odata ce compozitia s-a facut pasta, adaugati gheata si dupa ce aceasta este semi-topita mixati pana s-a incorporat definitiv in preparat – gheata va face humusul sa fie mai pufos
• serviti cu lipie de casa.
Pofta buna!
• strecurati-l si puneti-l asa cum este, fierbinte, intr-un castron incapator si mixati cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender
• coaceti usturoiul in cuptor sau pe o plita
• adaugati gheata, curry verde, chimionul, piperul alb, sarea, usturoiul copt, zeama de lamaie, pasta de susan si uleiul de masline extravirgin si mixati cu blender vertical Breville Hand Blender
• odata ce compozitia s-a facut pasta, adaugati gheata si dupa ce aceasta este semi-topita mixati pana s-a incorporat definitiv in preparat – gheata va face humusul sa fie mai pufos
• serviti cu lipie de casa.
Pofta buna!