Reteta guacamole
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Avocado – 3 buc. (coapte moi la atingere) |
• Lime – 1 buc. |
• Usturoi – 1 catel |
• Chimion – 1 varf de cutit |
• Ceapa salota – 1 buc. |
• Rosii prunisoare – 3 buc. |
• Coriandru proaspat – 1/2 legatura |
• Ceapa rosie – 1/2 buc. |
• Ulei de masline – dupa gust |
• Ardei iute – 1/4 buc. |
• Sare si piper - dupa gust |
Mod de preparare
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime; rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure; infigeti in sambure mijlocul lamei cutitului si veti observa ca se scoate foarte usor; curatati-i miezul cu o lingura de lemn si puneti-l intr-un castron incapator
• stoarceti zeama de lime peste acesta, pentru a preveni oxidarea
• tocati coriandrul, cele 2 tipuri de ceapa, rosiile (indepartand semintele), usturoiul si ardeiul iute
• amestecati cele 3 bucati de avocado tocate cu usturoiul, ceapa, uleiul de masline si adaugati chimion, sare si piper dupa gust
• mixati cu blenderul vertical Breville Hand Blender
• adaugati apoi rosiile si ardeiul iute tocat si amestecati
• serviti cu lipie, crutoane, foi de tortilla sau nachos.
Pofta buna!
• stoarceti zeama de lime peste acesta, pentru a preveni oxidarea
• tocati coriandrul, cele 2 tipuri de ceapa, rosiile (indepartand semintele), usturoiul si ardeiul iute
• amestecati cele 3 bucati de avocado tocate cu usturoiul, ceapa, uleiul de masline si adaugati chimion, sare si piper dupa gust
• mixati cu blenderul vertical Breville Hand Blender
• adaugati apoi rosiile si ardeiul iute tocat si amestecati
• serviti cu lipie, crutoane, foi de tortilla sau nachos.
Pofta buna!