Reteta dip de conopida si usturoi verde
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
10m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Conopida – 1 buc |
• Usturoi verde – 1 buc |
• Ceapa verde – 2 buc |
• Usturoi – 1 catel |
• Pasta de susan (tahini) – 1 lingura |
• Sare – dupa gust |
• Piper alb – dupa gust |
• Maioneza vegetala – 3 linguri |
• Fasole la cutie – 1 cutie mica (200 gr) |
• Rozmarin macinat – 1/2 lingurita |
• Cimbru uscat – 1 varf de cutit |
• Busuioc proaspat – 4 5 frunze |
• Zeama de lamaie – 2 linguri |
• Ulei de masline – 4 linguri |
Mod de preparare
• puneti apa cu sare intr-o oala pe foc, la fiert
• spalati bine conopida si rupeti-o bucatele
• cand apa a inceput sa clocoteasca, adaugati conopida pentru cca 4 - 5 minute
• scoateti-o intr-un bol cu gheata
• scurgeti conopida si puneti-o intr-un castron incapator
• taiati ceapa verde si ambele tipuri de usturoi marunt
• adaugati restul ingredientelor in castron si mixati cu ajutorul Breville Hand Blender pana obtineti o pasta omogena
• serviti cu crackers de paine integrala.
Pofta buna!
• spalati bine conopida si rupeti-o bucatele
• cand apa a inceput sa clocoteasca, adaugati conopida pentru cca 4 - 5 minute
• scoateti-o intr-un bol cu gheata
• scurgeti conopida si puneti-o intr-un castron incapator
• taiati ceapa verde si ambele tipuri de usturoi marunt
• adaugati restul ingredientelor in castron si mixati cu ajutorul Breville Hand Blender pana obtineti o pasta omogena
• serviti cu crackers de paine integrala.
Pofta buna!