Reteta souffle de conopida cu morcovi
Porții
2
Complexitate
3
Pregătire
Gătire
15m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Conopida – 1/2 buc. |
• Morcovi – 2 buc. |
• Parmezan – 50 gr. |
• Cascaval afumat – 100 gr. |
• Busuioc proaspat – 5 - 6 frunze |
• Unt – 20 gr. |
• Sare si piper alb – dupa gust |
Pentru sosul Bechamel: |
• Faina – 30 gr. |
• Unt – 50 gr. |
• Smantana de gatit – 50 ml |
• Lapte – 100 ml |
• Sare – dupa gust |
Mod de preparare
• spalati si curatati legumele
• puneti apa cu sare la fiert
• taiati morcovii rondele, iar conopida rupeti-o in buchetele mai mici
• cand apa a inceput sa fiarba, adaugati morcovii si la 5 minute diferenta, adaugati si conopida
• odata fierte ambele legume, scurgeti apa si lasati-le timp de o ora la scurs intr-o sita, in chiuveta
• radeti cascavalul afumat si parmezanul
• mixati bine legumele impreuna cu cascavalul afumat in hand blenderul Breville, busuiocul si parmezanul
• asezonati cu sare si piper alb daca mai este cazul
• ungeti 2 - 3 vase din ceramica termorezistenta cu cele 20 de gr. de unt si lasati-le la frigider pentru 15 minute
• puneti untul intr-o craticioara la foc mic, peste acesta adaugati faina
• caliti-o putin si adaugati treptat laptele si smantana de gatit – amestecati cu telul pana obtineti o compozitie inchegata, cremoasa
• amestecati acest sos Bechamel in compozitia mixata
• bateti albusurile spuma, cu un praf de sare
• impaturiti albusurile in cealalta compozitie
• turnati compozitia in vasele de ceramica termorezistenta si introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 grade Celsius
• in functie de puterea cuptorului sau de functiile sale (gaz/electric/aburi) lasati sa se coaca cca 15 - 20 minute
• nu deschideti usa cuptorului – souffle-ul trebuie sa-si mareasca volumul cu cel putin jumatate
• scoateti-l din cuptor si consumati-l pe loc.
Pofta buna!
• puneti apa cu sare la fiert
• taiati morcovii rondele, iar conopida rupeti-o in buchetele mai mici
• cand apa a inceput sa fiarba, adaugati morcovii si la 5 minute diferenta, adaugati si conopida
• odata fierte ambele legume, scurgeti apa si lasati-le timp de o ora la scurs intr-o sita, in chiuveta
• radeti cascavalul afumat si parmezanul
• mixati bine legumele impreuna cu cascavalul afumat in hand blenderul Breville, busuiocul si parmezanul
• asezonati cu sare si piper alb daca mai este cazul
• ungeti 2 - 3 vase din ceramica termorezistenta cu cele 20 de gr. de unt si lasati-le la frigider pentru 15 minute
• puneti untul intr-o craticioara la foc mic, peste acesta adaugati faina
• caliti-o putin si adaugati treptat laptele si smantana de gatit – amestecati cu telul pana obtineti o compozitie inchegata, cremoasa
• amestecati acest sos Bechamel in compozitia mixata
• bateti albusurile spuma, cu un praf de sare
• impaturiti albusurile in cealalta compozitie
• turnati compozitia in vasele de ceramica termorezistenta si introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 grade Celsius
• in functie de puterea cuptorului sau de functiile sale (gaz/electric/aburi) lasati sa se coaca cca 15 - 20 minute
• nu deschideti usa cuptorului – souffle-ul trebuie sa-si mareasca volumul cu cel putin jumatate
• scoateti-l din cuptor si consumati-l pe loc.
Pofta buna!