Reteta chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
30m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Dovlecei - 3 buc. |
• Ceapa verde - 2 fire |
• Usturoi verde - 2 fire |
• Marar - o legatura mica |
• Cascaval - 100 gr. |
• Branza feta - 100 gr. |
• Oua - 1 buc. |
• Pesmet - 4 linguri |
• Seminte de pin - 2 linguri |
• Sare si piper - dupa gust |
• Nucsoara rasa - ½ lingurita |
Sos de iaurt pentru servit: |
• Iaurt grecesc - 200 gr. |
• Menta verde - 2 fire |
• Marar tocat - 1 lingura |
• Sare si piper - dupa gust |
Mod de preparare
• taiati dovleceii cuburi, ceapa si usturoiul in bucati de 2 cm si puneti-le pe toate in mini-tocatorul de la blenderul vertical Breville Hand Blender si mixati pana obtineti o pasta
• puneti mixul intr-o sita si lasati la scurs 10 minute
• amestecati apoi dovleceii mixati cu cascavalul si branza feta date pe razatoare, adaugati oul, pesmetul, mararul tocat, semintele de pin si condimentati dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa
• amestecati bine compozitia si formati chiftelute pe care le asezati in tava tapetata cu hartie de copt
• coaceti chiftelutele la 180 de grade pana se rumenesc usor deasupra
• lasati-le la racit si serviti cu sosul de iaurt si verdeturi proaspete.
Pofta buna!
• puneti mixul intr-o sita si lasati la scurs 10 minute
• amestecati apoi dovleceii mixati cu cascavalul si branza feta date pe razatoare, adaugati oul, pesmetul, mararul tocat, semintele de pin si condimentati dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa
• amestecati bine compozitia si formati chiftelute pe care le asezati in tava tapetata cu hartie de copt
• coaceti chiftelutele la 180 de grade pana se rumenesc usor deasupra
• lasati-le la racit si serviti cu sosul de iaurt si verdeturi proaspete.
Pofta buna!