Reteta supa crema de telina si pastarnac
Porții
3
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
40m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Telina – 1/2 buc |
• Telina apio – 1/2 buc |
• Pastarnac – 2 buc |
• Radacina de patrunjel – 1 buc |
• Smantana 2 3 linguri |
• Busuioc proaspat – 7 8 frunze |
• Sare – dupa gust |
Mod de preparare
• curatati si taiati telina, pastarnacul si radacina de patrunjel, cubulete
• taiati si bucatile de apio tot cubulete
• puneti-le la fiert cu putina sare
• cand legumele aproape ca au fiert, adaugati busuiocul proaspat
• odata fierte toate legumele, strecurati zeama (dar nu o aruncati) si mixati toate ingredientele cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender
• veti obtine un piure dens – continuati sa adaugati cate un polonic din zeama in care au fiert legumele si mixati in continuare
• supa are consistenta optima atunci cand curge intr-o linie continua
• adaugati smantana intr-un bol si peste aceasta puneti cate jumatate de polonic de supa crema de telina si pastarnac si amestecati – faceti acest lucru ca sa aduceti smantana treptat la aceeasi temperatura cu supa – altfel se va taia
• dupa cca 4 - 5 polonice de supa amestecate treptat peste smantana, rasturnati compozitia inapoi in oala si asezonati dupa gust
• puteti servi cu crutoane sau cu paine prajita.
Pofta buna!
• taiati si bucatile de apio tot cubulete
• puneti-le la fiert cu putina sare
• cand legumele aproape ca au fiert, adaugati busuiocul proaspat
• odata fierte toate legumele, strecurati zeama (dar nu o aruncati) si mixati toate ingredientele cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender
• veti obtine un piure dens – continuati sa adaugati cate un polonic din zeama in care au fiert legumele si mixati in continuare
• supa are consistenta optima atunci cand curge intr-o linie continua
• adaugati smantana intr-un bol si peste aceasta puneti cate jumatate de polonic de supa crema de telina si pastarnac si amestecati – faceti acest lucru ca sa aduceti smantana treptat la aceeasi temperatura cu supa – altfel se va taia
• dupa cca 4 - 5 polonice de supa amestecate treptat peste smantana, rasturnati compozitia inapoi in oala si asezonati dupa gust
• puteti servi cu crutoane sau cu paine prajita.
Pofta buna!