Reteta supa crema de dovlecei si rosii
Porții
3
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
20m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Dovlecei 2 buc |
• Cartofi 2 buc |
• Telina 1 buc.mica |
• Ceapa 1 buc |
• Rosii de gradina 6 buc |
• Parmezan ras 3 linguri |
• Unt 20 gr |
• Busuioc proaspat 6 frunzulite mai mari |
• Nucsoara rasa ¼ lingurita |
• Usturoi 3 catei |
• Sare si piper dupa gust |
Mod de preparare
• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa
• puneti rosiile in apa clocotita si lasati-le 10 minute, apoi curatati coaja, scoateti cotoarele si pasati-le cu blender Breville Hand Blender
• puneti sucul de rosii la fiert si lasati-l sa dea cateva clocote, apoi lasati-l deoparte
• scurgeti supa de legume si pastrati-o intr-un bol
• mixati cu blender Breville Hand Blender legumele cu untul, adaugati sucul de rosii si daca mai este nevoie din supa de legume pana ajungeti la consistenta dorita
• adaugati sare si piper dupa gust, nucsoara rasa, parmezanul ras si la final busuiocul taiat marunt
• puneti supa in boluri si decorati cu rondele de usturoi, piper proaspat rasnit si busuioc.
Pofta buna!
• puneti rosiile in apa clocotita si lasati-le 10 minute, apoi curatati coaja, scoateti cotoarele si pasati-le cu blender Breville Hand Blender
• puneti sucul de rosii la fiert si lasati-l sa dea cateva clocote, apoi lasati-l deoparte
• scurgeti supa de legume si pastrati-o intr-un bol
• mixati cu blender Breville Hand Blender legumele cu untul, adaugati sucul de rosii si daca mai este nevoie din supa de legume pana ajungeti la consistenta dorita
• adaugati sare si piper dupa gust, nucsoara rasa, parmezanul ras si la final busuiocul taiat marunt
• puneti supa in boluri si decorati cu rondele de usturoi, piper proaspat rasnit si busuioc.
Pofta buna!