Rețetă somon în foietaj la airfryer Breville Halo Flexi


Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru 4–6 porții: |
• 300g praz, curățat, spălat și tăiat rondele subțiri |
• 15g unt |
• 150g cremă de brânză cu usturoi și verdețuri |
• Piper negru proaspăt măcinat, după gust |
• 1 aluat foietaj dreptunghiular, întins |
• 800g file de somon, fără piele și oase |
• 1 ou bătut, pentru uns |
Descriere
Această rețetă ușoară, perfectă pentru zilele de primăvară și vară, este ideală pentru a fi gătită fără să încălzești bucătăria. Pregătește somonul în foietaj, potrivit pentru întreaga familie, în doar 35 de minute!
Mod de preparare
Pasul 1. Într-o tigaie mare, topește untul și călește prazul timp de 5–10 minute, până devine moale. Lasă să se răcească ușor, apoi amestecă-l cu crema de brânză. Pune deoparte.
Pasul 2. Derulează aluatul de foietaj și întinde-l ușor, pentru a-i mări suprafața. Taie-l în două bucăți egale.
Pasul 3. Pune fileul de somon pe una dintre bucățile de aluat pentru a verifica dimensiunea – trebuie să rămână o margine de aproximativ 2 cm în jur, pentru a putea sigila. Scoate somonul și pune-l deoparte.
Pasul 4. Scoate tava mare de copt din sertarul de depozitare al airfryer-ului. Înlătură cele două sertare și separatorul central.
Pasul 5. Pune bucata de aluat pe care ai măsurat-o în tava de copt, înțeap-o cu o furculiță și pune-o în airfryer, pe nivelul de jos. Coace la funcția Bake, la 160°C, timp de 15 minute. Scoate tava și lasă la răcit.
Pasul 6. Pune somonul peste aluatul copt, apoi distribuie deasupra prazul cu cremă de brânză, în strat uniform. Umezește marginile aluatului cu puțină apă, apoi acoperă cu cealaltă bucată de aluat crud. Apasă marginile pentru a sigila bine.
Pasul 7. Pune rulada la frigider pentru 30 de minute.
Pasul 8. Scoate din frigider, crestează ușor partea de sus, pentru a permite aburului să iasă și unge cu ou bătut.
Pasul 9. Pune înapoi în airfryerși coace la funcția Bake, 160°C, timp de 35 de minute.
Pasul 10. Scoate din airfryer, lasă să se răcească 5 minute, apoi taie felii.
Pasul 11. Servește alături de cartofi noi fierți sau sparanghel făcut la aburi.
Pasul 2. Derulează aluatul de foietaj și întinde-l ușor, pentru a-i mări suprafața. Taie-l în două bucăți egale.
Pasul 3. Pune fileul de somon pe una dintre bucățile de aluat pentru a verifica dimensiunea – trebuie să rămână o margine de aproximativ 2 cm în jur, pentru a putea sigila. Scoate somonul și pune-l deoparte.
Pasul 4. Scoate tava mare de copt din sertarul de depozitare al airfryer-ului. Înlătură cele două sertare și separatorul central.
Pasul 5. Pune bucata de aluat pe care ai măsurat-o în tava de copt, înțeap-o cu o furculiță și pune-o în airfryer, pe nivelul de jos. Coace la funcția Bake, la 160°C, timp de 15 minute. Scoate tava și lasă la răcit.
Pasul 6. Pune somonul peste aluatul copt, apoi distribuie deasupra prazul cu cremă de brânză, în strat uniform. Umezește marginile aluatului cu puțină apă, apoi acoperă cu cealaltă bucată de aluat crud. Apasă marginile pentru a sigila bine.
Pasul 7. Pune rulada la frigider pentru 30 de minute.
Pasul 8. Scoate din frigider, crestează ușor partea de sus, pentru a permite aburului să iasă și unge cu ou bătut.
Pasul 9. Pune înapoi în airfryerși coace la funcția Bake, 160°C, timp de 35 de minute.
Pasul 10. Scoate din airfryer, lasă să se răcească 5 minute, apoi taie felii.
Pasul 11. Servește alături de cartofi noi fierți sau sparanghel făcut la aburi.
Preparat cu
-400lei