Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă prăjitură cu ouă de ciocolată la airfryer Breville Halo Flexi

Rețetă prăjitură cu ouă de ciocolată la airfryer Breville Halo Flexi
Rețetă prăjitură cu ouă de ciocolată la airfryer Breville Halo Flexi

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 6 ouă de ciocolată cu cremă, tăiate în jumătăți și congelate
• 180 g unt cu sare, tăiat cubulețe
• 150 g ciocolată neagră (minim 70% cacao)
• 30 g cacao pudră
• 130 g zahăr tos auriu (sau zahăr clasic)
• 130 g zahăr brun
• 3 ouă mari
• 2 lingurițe extract de vanilie
• 120 g făină albă
• un praf de sare

Opțional, pentru decor:
• 20 g ciocolată albă topită

Descriere

Rețeta de prăjitură cu ouă de ciocolată este ideală pentru masa de Paște sau ca desert spectaculos. 

Din cantitățile de mai jos, îți rezultă aproximativ 12 porții delicioase, cu textură fondantă și bucăți de ouă de ciocolată cu cremă.

Înainte să prepari rețeta, îți recomandăm să tai ouăle de ciocolată pe jumătate și să le pui la congelator cu 2 ore înainte de a le folosi. Astfel, nu se vor topi complet în timpul coacerii și vor arăta perfect în prăjitură. De asemenea, ai nevoie de o tavă pătrată de aproximativ 20 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Mod de preparare

Pasul 1. Scoate separatorul din airfryer și pune tava mare de copt (neagră) în interior.

Pasul 2. Setează aparatul pe modul Bake, la 150°C pentru 10 minute — lasă să se preîncălzească în timp ce pregătești compoziția.

Pasul 3. Pune untul, ciocolata neagră, pudra de cacao și cele două tipuri de zahăr într-un bol termorezistent. Topește-le pe baie de aburi sau la microunde (în reprize de 30 de secunde), amestecând între ele.

Pasul 4. Lasă compoziția să se răcorească puțin, apoi adaugă ouăle și vanilia. Amestecă bine până obții o compoziție lucioasă.

Pasul 5. Adaugă făina și sarea și amestecă până obții o compoziție groasă. Toarnă compoziția în tava pregătită cu hârtie de copt.

Pasul 6. Pune tava în airfryer și setează modul Bake, la 150°C pentru 35 minute.

Pasul 7. Cu 5 minute înainte de finalul coacerii, scoate ouăle de ciocolată din congelator. Scoate prăjitura din airfryer și așază jumătățile de ouă deasupra, apăsând ușor să intre puțin în aluat. Pune din nou tava în airfryer pentru ultimele 5 minute.

Pasul 8. După coacere, lasă prăjitura să se răcească pe un grătar. Apoi scoate-o din tavă și las-o să se răcească complet.

Pasul 9. Topește ciocolata albă și fă un decor sub formă de fâșii sau linii deasupra. Pune prăjitura la frigider pentru câteva ore, apoi taie-o în pătrate.

Cum să tai ouăle de ciocolată fără să le spargi:

Ai nevoie de 2 cuțite subțiri și ascuțite, un pahar înalt sau un ibric cu apă fierbinte și un prosop de bucătărie. Încinge lamele cuțitelor în apă fierbinte, șterge-le și apoi taie cu grijă ouăle pe lung (pe linia de îmbinare).

Dacă lama este fierbinte și pui ușor presiune, ciocolata se va tăia curat fără să se spargă.

Pune ouăle tăiate, cu partea de cremă în sus, într-o cutie și congelează-le pentru 2 ore sau peste noapte.