Rețetă brioșe cu lămâie și cremă de smântână la airfryer Halo Flexi


Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru compoziție: |
• 1 ou mediu |
• 110g zahăr |
• 110g smântână grasă (minim 30% grăsime, bătută până devine cremoasă) |
• 110g făină + 1 lgț rasă praf de copt |
• 1 lg lapte |
• coaja rasă de la 1 lămâie |
• un praf de sare |
Pentru umplutură și decor: |
• 6 lgț dulceață fină de lămâie (sau cremă de lămâie) |
• 110g smântână grasă (aceeași ca mai sus, bătută) |
• 20g zahăr pudră |
• coaja rasă de la 1 lămâie |
Ornamente pentru decor: |
• felii de lămâie confiată |
• fulgi de cocos |
• floricele comestibile, etc. |
Descriere
Surprinde-i pe cei dragi cu aceste brioșe cu lămâie, pufoase și aromate. Care este trucul din spatele rețetei? În loc de unt, folosești o cremă fină din smântână grasă, care oferă un gust delicat și o textură catifelată. Sunt ușor de făcut și se coc perfect în doar 25 de minute la air fryer. La final, ai 6 porții de brioșe delicioase.
Mod de preparare
Pasul 1. Scoate sertarele și separatorul din air fryer și pune tava mare de jos în aparat. Așază formele de hârtie în tava pentru brioșe.
Pasul 2. Într-un bol înalt, bate oul cu zahărul cu mixerul timp de aproximativ 2 minute, până când devine pufos și deschis la culoare. Amestecă ușor smântâna într-un bol separat până devine cremoasă și puțin fluidă. Încorporează smântâna în amestecul cu ou și zahăr, amestecând cu grijă.
Pasul 3. Adaugă făina amestecată cu praful de copt, laptele, coaja de lămâie și sarea.
Pasul 4. Împarte aluatul în cele 6 forme de hârtie și pune tava în air fryer. Setează funcția de coacere la 160°C timp de 25 de minute. Nu este nevoie de preîncălzire.
Pasul 5. Scoate brioșele și lasă-le la răcit pe un grătar.
Pasul 6. Taie un mic disc din partea superioară a fiecărei brioșe și scobește puțin din interior. Umple fiecare cu câte o linguriță de dulceață de lămâie, apoi așază capacul de aluat la loc.
Pasul 7. Bate smântâna cu zahărul pudră până devine fermă și ușor de pus cu poșul sau cu lingura. Adaugă coaja de lămâie.
Pasul 8. Ornează fiecare brioșă cu cremă și decorează după bunul plac.
Pasul 2. Într-un bol înalt, bate oul cu zahărul cu mixerul timp de aproximativ 2 minute, până când devine pufos și deschis la culoare. Amestecă ușor smântâna într-un bol separat până devine cremoasă și puțin fluidă. Încorporează smântâna în amestecul cu ou și zahăr, amestecând cu grijă.
Pasul 3. Adaugă făina amestecată cu praful de copt, laptele, coaja de lămâie și sarea.
Pasul 4. Împarte aluatul în cele 6 forme de hârtie și pune tava în air fryer. Setează funcția de coacere la 160°C timp de 25 de minute. Nu este nevoie de preîncălzire.
Pasul 5. Scoate brioșele și lasă-le la răcit pe un grătar.
Pasul 6. Taie un mic disc din partea superioară a fiecărei brioșe și scobește puțin din interior. Umple fiecare cu câte o linguriță de dulceață de lămâie, apoi așază capacul de aluat la loc.
Pasul 7. Bate smântâna cu zahărul pudră până devine fermă și ușor de pus cu poșul sau cu lingura. Adaugă coaja de lămâie.
Pasul 8. Ornează fiecare brioșă cu cremă și decorează după bunul plac.
Preparat cu
-400lei