Rețetă Lasagna rapidă la airfryer Halo Steam Digital
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 lingură de ulei |
• 1 ceapă mică, tocată fin |
• 500g carne tocată de vită |
• 2 căței de usturoi, tocați fin |
• 1 linguriță de ierburi uscate amestecate |
• 2 linguri de pastă de roșii |
• 1 borcan de 500g de sos pentru paste |
• 1 borcan de 500g de sos alb |
• 75g brânză cheddar, rasă |
• 50g parmezan, ras |
• 5-6 foi de lasagna uscate |
Mod de preparare
Pasul 1: Încălziți uleiul într-o tigaie, adăugați ceapa și sotați până începe să se înmoaie.
Pasul 2: Adăugați carnea tocată, desfaceți-o cu spatele unei linguri.
Pasul 3: Lăsați carnea să se rumenească, apoi adăugați usturoiul și ierburile.
Pasul 4: Adăugați pasta de roșii și turnați sosul de roșii. Fierbeți la foc mic timp de 15 minute, amestecând ocazional.
Pasul 5: După ce e gata, adăugați puțină sare și piper și puneți deoparte.
Pasul 6: Puneți sosul alb pe fundul vasului de lasagna și adăugați un strat de brânză cheddar și parmezan rase.
Pasul 7: Adăugați un strat de foi de lasagna, rupându-le pentru a acoperi complet sosul fără să se suprapună.
Pasul 8: Adăugați aproximativ jumătate din sosul de carne, întinzându-l peste foile de lasagna, și repetați straturile de la început. În final, acoperiți cu sosul alb rămas, cheddar ras și parmezan.
Pasul 9: Puneți vasul cu grijă în coșul friteuzei și selectați funcția de aburire, la 100°C pentru 15 minute.
Pasul 10: După ce timpul de aburire s-a încheiat, selectați funcția Air Fry la 170°C pentru 15 minute. După ce timpul de gătire s-a încheiat, lăsați lasagna să stea în coșul friteuzei pentru încă 5 minute pentru a se întări, înainte de a o scoate și servi.
Sfat: Dacă vasul este dificil de scos când este fierbinte, faceți un suport din folie de aluminiu pentru a-l scoate ușor. Înainte de gătit, plasați 2 fâșii de folie pliată în coșul friteuzei. Plasați 1 fâșie pe orizontală și 1 pe verticală. Acestea ar trebui să formeze un model de cruce pe fundul coșului și să fie suficient de lungi pentru a ajunge pe părțile laterale ale coșului. Odată ce vasul de lasagna necoaptă este plasat deasupra, împingeți ușor folia în jos pe fiecare parte (astfel încât să nu incomodeze). După ce lasagna este gătită, adunați cele 4 capete ale foliei și scoateți ușor vasul fierbinte.
Pasul 2: Adăugați carnea tocată, desfaceți-o cu spatele unei linguri.
Pasul 3: Lăsați carnea să se rumenească, apoi adăugați usturoiul și ierburile.
Pasul 4: Adăugați pasta de roșii și turnați sosul de roșii. Fierbeți la foc mic timp de 15 minute, amestecând ocazional.
Pasul 5: După ce e gata, adăugați puțină sare și piper și puneți deoparte.
Pasul 6: Puneți sosul alb pe fundul vasului de lasagna și adăugați un strat de brânză cheddar și parmezan rase.
Pasul 7: Adăugați un strat de foi de lasagna, rupându-le pentru a acoperi complet sosul fără să se suprapună.
Pasul 8: Adăugați aproximativ jumătate din sosul de carne, întinzându-l peste foile de lasagna, și repetați straturile de la început. În final, acoperiți cu sosul alb rămas, cheddar ras și parmezan.
Pasul 9: Puneți vasul cu grijă în coșul friteuzei și selectați funcția de aburire, la 100°C pentru 15 minute.
Pasul 10: După ce timpul de aburire s-a încheiat, selectați funcția Air Fry la 170°C pentru 15 minute. După ce timpul de gătire s-a încheiat, lăsați lasagna să stea în coșul friteuzei pentru încă 5 minute pentru a se întări, înainte de a o scoate și servi.
Sfat: Dacă vasul este dificil de scos când este fierbinte, faceți un suport din folie de aluminiu pentru a-l scoate ușor. Înainte de gătit, plasați 2 fâșii de folie pliată în coșul friteuzei. Plasați 1 fâșie pe orizontală și 1 pe verticală. Acestea ar trebui să formeze un model de cruce pe fundul coșului și să fie suficient de lungi pentru a ajunge pe părțile laterale ale coșului. Odată ce vasul de lasagna necoaptă este plasat deasupra, împingeți ușor folia în jos pe fiecare parte (astfel încât să nu incomodeze). După ce lasagna este gătită, adunați cele 4 capete ale foliei și scoateți ușor vasul fierbinte.